Selecteer een pagina

IMG_3436

Een hele goeiemorgen! Lekker over vega worsten en andere milieuvriendelijke toestanden gedroomd (#weekzondervlees)? Vandaag dagdroom je over deze heerlijke gele curry met kipstuckjes, bloemkool en een frisse klodder kwark met munt. Dit was de allereerste keer ooit dat ik munt kocht en gebruikte want ik vind het eigenlijk helemaal niks. Bij dit gerecht dacht ik ‘ja, dit vráágt gewoon om frisse munt’. En I was right, heerlijk! De rest van het bosje gaf ik aan een huisgenoot. Kon ze er thee van maken, brrr.

Dit heb je nodig (2p):

half pakje gele currypasta*
blikje kikkererwten
bloemkoolroosjes (ongeveer 300-400 gram)
200 ml kokosmelk
150 ml water
1 ui
1 teentje knoflook
vega kipstuckjes
kop witte rijst
4 eetlepels kwark
10 blaadjes munt

* ik gebruikte die van Blue Elephant, net als in dit gerecht. Die currypasta is heerlijk, maar wel heel pittig. Als je niet van té pittig houdt, dan zou ik ongeveer 1/3e van het pakje gebruiken

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut olie in een grote pan. Snipper de ui en pers het teentje knoflook, fruit het allebei aan in de olie. Voeg dan ook de currypasta toe en bak dit een paar minuten mee. Daar zouden de smaken extra lekker van worden, ofzo. Voeg de kokosmelk en een beetje water toe. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en gooi dit ook bij de curry. Voeg de bloemkoolroosjes ook toe. Tip: gebruik bloemkool uit de diepvries, die is voorgesneden en goedkoper. Leg een deksel half op de pan en laat de curry op laag vuur rustig pruttelen. De bloemkool ontdooit en gaart zo. Dit duurt denk ik ongeveer een kwartier.

In de tussentijd bak je de vega kipstuckjes in een beetje olie. Ook maak je een frisse saus door de kwark te mengen met heel fijngesneden munt. Kook de rijst in twee koppen water. Als de gele curry een beetje is ingedikt en de groenten gaar zijn, schep je de vegetarische kip er doorheen. Serveer de gele curry met wat rijst, een of twee grote lepels van de frisse kwark met munt en maak het af met een paar blaadjes munt. Omdat het gezellig staat dus, niet omdat ‘t zo lekker is

Mijn oordeel: 7,9/10 – Ik ben dus niet van de munt maar ik had wel echt door dat het bij dit gerecht heel goed smaakte. Het maakte de curry echt minder pittig! Wat op zich niet perse een voordeel hoort te zijn maar dat vond ik wel.
Oordeel eetgenoot (Keylee): ze vond de gele curry te pittig en ze houdt niet van munt (dus was niet zo geslaagd wat haar betreft haha)
Ik at dit op 25/2/2019