Vegetarische hutspot met geitenkaas en mosterd

HUTSSS! Hollandse meid die ik ben had ik tot een tijdje geleden gewoon nog nooit hutspot gegeten. Laat staan vegetarische hutspot. Moest er maar een keer van komen! Met vegetarische balletjes, een dikke lik mosterd en zachte geitenkaas bovenop was dit echt een vét lekkere maaltijd. De lente nadert (!!!) maar ik denk dat ik het dit seizoen nog wel een keer maak!

vegetarische hutspot

Vegetarische hutspot met geitenkaas en mosterd

Met vegetarische balletjes, een dikke lik mosterd en zachte geitenkaas bovenop was dit echt een vét lekkere vegetarische hutspot!
Totale tijd 30 minuten
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 500 gram kruimige aardappelen – Voorgekookt.
 • 400 gram hutspotgroenten
 • scheutje melk
 • peper
 • zout
 • zakje jus
 • vegetarische balletjes
 • zachte geitenkaas
 • 2 el mosterd
 • bieslook – Optioneel.

Instructies
 

 • Zet een grote pan water op het fornuis en gooi de voorgekookte aardappelen en de hutspotgroenten erbij. Breng dit aan de kook en laat het zeker 15 minuten gaan. Prik even in een aardappel om te testen of ‘ie al een beetje zacht is. Zo ja, giet het af en laat het nog een paar minuten staan naast het fornuis met de deksel op de pan. Kan het nog even doorgaren voor perfecte zompigheid. We like it zompig.
 • In een aparte pan bak je de vegetarische balletjes rondom aan. Meng het zakje jus in een maatbeker met de aangegeven hoeveelheid water, mix het goed en giet het dan bij de balletjes. Laat dit nog een paar minuten heel zachtjes pruttelen en een beetje indikken. Ondertussen prak je de aardappelen, ui en wortelen door elkaar met een scheut melk, één eetlepel mosterd en peper en zout naar smaak.
 • Serveer een paar grote scheppen van de vegetarische hutspot met in het midden een kuiltje voor de jus. Verdeel de balletjes, verkruimel een beetje zachte geitenkaas en knip eventueel nog een beetje bieslook over de hutspot. Al is dat alleen maar voor de kleur hoor. Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel, geitenkaas, mosterd, ui, vegetarische balletjes, wortel

Mijn oordeel: 8,2/10 – Yesss, lekker! Zonder die mosterd wordt het wel een beetje saai denk ik, maar op deze manier was het echt wel goed. De vega balletjes van de AH vind ik ook altijd zo lekker.
Ik at dit op 17/2/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten