vegetarische_hutspot

HUTSSS! Hollandse meid die ik ben had ik tot een tijdje geleden gewoon nog nooit hutspot gegeten. Laat staan vegetarische hutspot. Moest er maar een keer van komen! Met vegetarische balletjes, een dikke lik mosterd en zachte geitenkaas bovenop was dit echt een vét lekkere maaltijd. De lente nadert (!!!) maar ik denk dat ik het dit seizoen nog wel een keer maak!

Dit heb je nodig (2p):

500 gram kruimige aardappelen (voorgekookt)
1 zak hutspotgroente (400 gram)
scheutje melk
peper + zout

zakje jus
vegetarische balletjes
zachte geitenkaas
2 el mosterd
optioneel: bieslook

Dit moet je doen:

Zet een grote pan water op het fornuis en gooi de voorgekookte aardappelen en de hutspotgroenten erbij. Breng dit aan de kook en laat het zeker een kwartier gaan. Prik even in een aardappel om te testen of ‘ie al een beetje zacht is. Zo ja, giet het af en laat het nog een paar minuten staan naast het fornuis met de deksel op de pan. Kan het nog even doorgaren voor perfecte zompigheid. We like it zompig.

In een aparte pan bak je de vegetarische balletjes rondom aan. Meng het zakje jus in een maatbeker met de aangegeven hoeveelheid water, mix het goed en giet het dan bij de balletjes. Laat dit nog een paar minuten heel zachtjes pruttelen en een beetje indikken. Ondertussen prak je de aardappelen, ui en wortelen door elkaar met een scheut melk, één eetlepel mosterd en peper en zout naar smaak.

Serveer een paar grote scheppen van de vegetarische hutspot met in het midden een kuiltje voor de jus. Verdeel de balletjes, verkruimel een beetje zachte geitenkaas en knip eventueel nog een beetje bieslook over de hutspot. Al is dat alleen maar voor de kleur hoor. Eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 8,2/10 – Yesss, lekker! Zonder die mosterd wordt het wel een beetje saai denk ik, maar op deze manier was het echt wel goed. De vega balletjes van de AH vind ik ook altijd zo lekker.
Ik at dit op 17/2/2020