Vegetarische Indo burger met pindasaus, uitjes en gebakken ei

1 jun 2018 | Aziatisch, Burger, Vegetarisch

IMG_0009

Vorige week maandag was het Internationale hamburgerdag (dat kán je niet ontgaan zijn op Insta) maar ik kwam daar dus pas laat op de dag achter. Had geen leuk hamburgerrecept ingepland maar at er ‘s avonds wel eentje: een vegetarische burger met een vleugje Indo. Althans, dat vind ik ‘t wanneer iets pindasaus, uitjes en ei bevat maar correct me if I’m wrong. Hoe dan ook was deze burger heel simpel, lekker makkelijk en precies goed genoeg om je trek in pindasaus te stillen.

Dit heb je nodig (2p):
2 groenteburgers
2 bruine broodjes
2 eieren
pindasaus
gebakken uitjes
augurk
rode paprika
halve komkommer

Dit moet je doen:
Verwarm twee koekenpannen op het vuur met daarin een beetje olie. In de ene pan bak je de groenteburgers aan beide kanten lekker bruin en in de andere maak je mooie spiegeleitjes. Het beste gebruik je hier een kleine koekenpan voor of een pan met daarin zo’n grote ronde vorm zodat het ei op z’n plek blijft. Ik heb dat niet (en ook geen pannen met überhaupt een netjes platte bodem, koken in een studentenhuis gaat niet altijd over rozen) en heb dus maar wat staan kutten met een spatel. Het kan dus veel mooier dan mijn gebakken ei! In de tussentijd snijd je de rode paprika in hele dunne reepjes en de komkommer en een paar augurken in dunne plakjes. Mocht je afbakbroodjes hebben gekocht, bak je die af en daarna snijd je ze doormidden. Beleg de broodjes met de burger, de plakjes  en reepjes groente en daarop het eitje. Verwarm de pindasaus in de magnetron en leg een paar lekker grote scheppen bovenop het ei. Strooi tot slot de gebakken uitjes over de saus, de bovenkant van het broodje erop, stokje erin: DONE!

Mijn oordeel: 7,4/10
Oordeel eetgenoot (Ilona): –
Oordeel eetgenoot (Violet): 7,5/10 – “De smaken waren lekker samen maar er had misschien nog wat meer groente bij gekund.”
Ik at dit op 28/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten