Vegetarische kip cashew met notenrijst en pittige Thaise groente

28 nov 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_2305

Mijn vorige recept voor kip cashew viel goed in de smaak. Ik kreeg heel wat reacties en foto’s van mensen die ‘m hadden gemaakt en dat vind ik ZO LEUK! Afgelopen week zette ik weer even de rem op mijn vleesconsumptie (vond ‘t weer een beetje ouderwets too much worden) en een van de gerechten die ik kookte was deze vegetarische kip cashew (nee, is niet verbrand) met zoete notenrijst en frisse limoen. En verschrikkelijk pittige wokgroenten, jees.

Dit heb je nodig (2p):

vegetarische kipstukjes
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
3 eetlepels sojasaus
chilipoeder
gember (1-2 cm)
1 teentje knoflook
sesamolie (of wokolie)
half kopje water

cashewnoten
1 kopje notenrijst
Thaise groentemix (wokmix)
1 limoen

Dit moet je doen:

Wow wow wow, die ingrediëntenlijst, heftig. Maar het valt echt wel mee, veel heb je waarschijnlijk al in huis. Zoals het kopje water. Haha. Ik twijfel dus of het handig is om ingrediënten als water, peper en zout erbij te zetten omdat je ‘t dus wel klaar moet zetten maar zo’n lange lijst kan je ook afschrikken. Wat denk je: wel of niet doen?

Verwarm een pan en rooster de cashewnootjes daar droog in. Houd ze daarna even apart in een bakje. Verwarm nu een scheutje sesamolie of een andere neutrale olie in de pan en fruit er een geperst teentje knoflook in. Gooi de vegetarische kip erbij en bak dit even mee. Giet er dan een sausje bij van sojasaus, vissaus en suiker. Zorg dat alles is vermengd en laat dit dan op laag vuur zachtjes meebakken met de vega kip. Breng het ook op smaak met iets pittigs, zoals chilipoeder of stukjes rode peper. Ik wilde het dit keer ook een vleugje fris geven, dat deed ik met geraspte gember. Giet er nu een half kopje water bij en laat dit verder pruttelen. Tot slot roer je de cashewnootjes door de saus.

In de tussentijd maak je in een steelpannetje de notenrijst klaar: één kop rijst met twee koppen water. In een andere pan wok je de groentemix in een scheutje olie een paar minuten. Tip: ga NIET voor Thaise groentemix. Die shit is pittig, niet normaal. Ik ben sowieso geen held met pittig eten maar dit is niet niks. Serveer de notenrijst met de gewokte groenten, vegetarische kip cashew en een partje limoen. Dat helpt wel een beetje tegen die rode peper in de wokmix maar liever neem je gewoon een andere.

 

Mijn oordeel: 7,2/10 – Ik vind vegetarische kipstukjes echt heel lekker, de textuur komt goed in de buurt bij echte kip. Wel trekt de saus veel beter in echte kip en dan wordt het ook een lekkerdere ‘sticky’ saus, dat is een klein nadeel van dit recept. De smaak is nog steeds heel goed! De wokmix was wel véél te pittig, bah.
Ik at dit op 20/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten