Vegetarische kip kerrie met ananas en paprika

29 sep 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_1651

Als niemand zou zien wat ik iedere avond eet, zou ik waarschijnlijk veel vaker vlees eten. There, I said it. Het is een soort sociale controle en ik denk dat dat in dit geval he-le-maal prima is. Ik geloof dat inmiddels iedereen wel op de hoogte is van dat minder vlees-betoog dus ik laat ‘t er ff bij. Hoe dan ook: vandaag geef ik je het recept voor deze vegetarische kip kerrie met paprika en ananas. Lekkerrrr!

Dit heb je nodig (2p):
1 kop witte rijst
200-300 ml kokosmelk
vegetarische kipstukjes
blik met stukjes ananas op siroop
2 eetlepels kerrie
2 paprika’s
chilivlokken of chilipoeder
sap van een halve citroen
1 witte ui
2 teentjes knoflook

Dit moet je doen:
Zet een grote wokpan op het vuur en verwarm hier een scheutje olie in, zoals wokolie. Pers één teentje knoflook en fruit dit aan in de olie. Gooi nu de vegetarische kipstukjes (of moet ik dan stuckjes zeggen?) erbij en bak ze rondom aan. Bewaar dit daarna apart in een schaaltje en giet wat nieuwe olie in de pan. Ik was een beetje bang dat vega kip zompig zou worden als ik het nog zo lang in het vocht zou laten pruttelen, vandaar dat ik dit even apart deed. Je kunt het even testen maar dit werkt ook :thumbs:

Ok, pers nog een teentje knoflook, snipper de witte ui en fruit dit aan. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en gooi ook die in de pan. Gooi nu de kruiden erbij en roer/wok het dan allemaal even door. Voeg van de chilivlokken niet teveel in één keer toe, proef later even of het pittiger moet en gooi er dan nog wat bij. Giet nu ook de kokosmelk erbij en het sap van een halve citroen (of iets meer). Roer het goed door en laat dit dan voor 10-15 minuutjes pruttelen. Proef af en toe dus of er iets mist, ik heb nog best wat chilivlokken toegevoegd want het was nog een beetje saai. Als het niet sauzig genoeg is, voeg je nog wat kokosmelk of een scheut water toe.

Tegen het einde van de pruttelsessie (na 8 minuten ofzo) voeg je de vega kip weer toe en ook stukjes ananas. Ik had van die voorgesneden ananas op siroop en van de siroop heb ik ook een klein scheutje aan de pan toegevoegd. In een kleine pan kook je een kopje rijst met twee kopjes water. Breng de kip kerrie op smaak met peper en zout, heel belangrijk, en serveer het samen met de rijst en een schijfje citroen.

Mijn oordeel: 7,8/10 – Lekker kruidig en lekker zoet door de ananas. Van de vega kip ben ik minder fan, die is namelijk wel een beetje suf in dit gerecht. Je mist wel een beetje die echte bite, dat moet ik toegeven, maar misschien had ik ze dan nét iets langer moeten bakken. Deze kip kerrie was wel echt lekker hoor, ik zou ‘m zo weer met nepkip maken!
Ik at dit op 16-09-2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Mariska

  Gebruik niet de kipstuckjes, maar die van huismerk AH! Dat heeft wel een bite. Je kunt ze zelfs met kerrie gekruid kopen 🙂

  Antwoord
  • Beau (Keukenmeid)

   Goeie tip! Ik koop de laatste tijd eigenlijk nooit meer vega kipstukjes, maar dat kan ik wel weer eens doen inderdaad 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten