Vegetarische kip tandoori met naan en kikkererwten

Er was een periode dat ik heel veel kip kerries, tandoori’s en dat soort Knorr-achtige gerechten at. Deze hele maaltijdcategorie ben ik de laatste jaren een beetje vergeten. Tijd om die weer te herontdekken! Maak ik vooral Joran heel blij mee. Laatst maakte ik dus een vegetarische kip tandoori. Net zo fris, creamy en kruidig als het origineel, maar dan met vega kipstukjes (had ik voor de verandering wel weer eens zin in) en kikkererwten. Staat binnen een half uur op tafel!

vegetarische kip tandoori

Vegetarische kip tandoori met naan en kikkererwten

Lekker makkelijk en snel voor doordeweeks: vegetarische kip tandoori. De creamy en kruidige smaken gaan heel mooi samen!
Marineertijd (minimaal) 5 minuten
Totale tijd 30 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blik kikkererwten
 • 300 gram vegetarische kipstukjes
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 1 tl verse gember – Geraspt.
 • 2 teentjes knoflook – Geperst.
 • 1 tl fenegriek
 • 1 tl garam masala
 • 1 tl koriander
 • 1 tl kurkuma
 • 0,5 tl chilivlokken
 • 2 el citroensap

Overig

 • 3 el olie
 • 1 witte ui
 • 4 kleine naan
 • verse koriander
 • 2 el Griekse yoghurt

Instructies
 

 • Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Verzamel de stukjes daarna in een schaal en laat even afkoelen.
 • Giet en spoel de kikkererwten af. Gooi die bij de kipstukjes.
 • Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de marinade toe: van de Griekse yoghurt tot en met het citroensap (in het lijstje hierboven). Hussel dit goed door en zet even apart totdat je wil gaan eten. Het hoeft niet heel lang te marineren hoor: alles tussen 5 minuten en 48 uur is prima.
 • Verwarm nog een scheutje olie in de pan. Snipper de ui en fruit het aan in de olie.
 • Voeg vervolgens de vegetarische kipstukjes en kikkererwten toe en bak dit zo'n 5-10 minuten. Voeg alle marinade uit de schaal ook toe en verdun de boel eventueel met een scheutje water.
 • Bak de naan af zoals op de verpakking staat aangegeven.
 • Serveer de vegetarische kip tandoori met naan, een extra schep frisse yoghurt en verse koriander.
Trefwoord kikkererwten, naan, vegetarische kipstukjes, yoghurt

⭐⭐⭐ – Dit is zo’n typisch ‘gewoon lekker’ gerecht voor doordeweeks. Het is makkelijk om te maken, snel en voedzaam. Vooral het friszure van de yoghurt in combinatie met de kruiden vond ik smakelijk, maar de vegetarische kipstukjes hadden van mij niet zo gehoeven. Ze waren wel lekker van smaak en voegden ook wel een andere bite toe aan de maaltijd, maar ik vond het toch een beetje ‘net niet’. Mag je lekker zelf bepalen, dus.
Ik at dit op 29/01/2023

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten