Vegetarische nasi met bloemkoolrijst en cassave

IMG_3013

Goodmorning! Kennen jullie bloemkoolrijst? Is helemaal een ding in fitland en een klein beetje om die reden heb ik er nooit naar omgekeken voor een recept op Keukenmeid. Niet omdat ik tegen gezond eten ben maar omdat ik me niet aangesproken voel bij dat soort trends. Afgelopen week probeerde ik het toch eens uit en holy shit: dit is LEKKER! Heel smeuïg, het neemt veel smaak op én het vult heel goed. Ik maakte er een heerlijke vegetarische nasi mee met vega kip en pindasaus.

Dit heb je nodig (2p):

1 kopje zilvervliesrijst
bloemkool*
1 teentje knoflook
1 witte ui
half zakje nasikruiden
pindasaus
gebakken uitjes
vega kipstukjes
cassave
verse koriander (eventueel)

Dit moet je doen:

Het beste gebruik je hier rauwe bloemkool voor die je dan zelf in kleine stukjes hakt. Ik vind bloemkool alleen best wel duur! Als ik het me goed herinner kostte zo’n ding bijna drie euro. Huh? Daarom haalde ik bloemkoolroosjes uit de diepvries en die heb ik op een droge theedoek een klein half uurtje laten ontdooien. Je kunt ze ook heel kort even koken (1 minuutje) en dan uit laten lekken. Gooi de bloemkool daarna in de blender (ontdooien i.v.m. mijn skeere kwaliteit blender die het ongetwijfeld begeeft als ik er bevroren dingen in gooi) en mix het kort totdat het lijkt op rijstkorrels. Spreid de bloemkoolrijst daarna nog even uit over de theedoek om het zo droog mogelijk te krijgen.

Verwarm ondertussen een grote scheut olie in een grote pan, bijvoorbeeld een wok. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook, fruit beiden aan in de olie. Kook in de tussentijd één kopje volkorenrijst in twee kopjes water. In een andere pan bak je de vegetarische kipstukjes bruin. Gooi daarna alle bloemkoolrijst in die grote pan met ui en knoflook en wok dit een paar minuten mee. Doe de nasikruiden erbij (een half zakje of iets meer) en bak daarna ook de gekookte echte rijst nog twee minuten mee.

Verwarm de pindasaus volgens de verpakking. Serveer lekker veel nasi met daarop de vega kipstukjes, gebakken uitjes en pindasaus. Lekker veel nasi is prima want het is groente! Bijna helemaal, dan. Maar echt: het is zo lekker, wacht maar! Bij de nasi eet je cassave en als je het lekker vindt, top je alles nog af met wat frisse verse koriander.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Ik had dit zó niet verwacht maar bloemkoolrijst is echt heerlijk smeuïg! Wonder boven wonder vult het ook nog heel goed. Ik ondervoed Joran standaard maar dit keer heeft hij zelfs iets laten staan omdat het teveel was. Er zat natuurlijk ook wel echte rijst doorheen maar lang niet zoveel als ik normaal voor hem/ons samen klaar zou maken.
Oordeel eetgenoot (Joran): “Oh wow ja dit is echt heel lekker! Heel vullend ook.”
Ik at dit op 21/01/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten