Vegetarische pasta al ragù met linzen

5 aug 2019 | Italiaans, Pasta, Vegetarisch

Oh wauw, wat een lekker plaatje zo hè? Dit, lieve mensen, is vegetarische pasta al ragù! Échte ragù maak je natuurlijk met gehakt maar deze maakte ik vega met linzen. Hetzelfde idee maar dan een beetje meer verantwoord voor de wereld. Ik vond ‘m echt superlekker, niet helemaal 100% zoals ragù, maar wel een topvervanger. Vet makkelijk ook! Hieronder het recept.

vegetarische pasta al ragu

Vegetarische pasta al ragù met linzen

Dit, lieve mensen, is vegetarische pasta al ragù! Echte ragù maak je natuurlijk met gehakt maar deze maakte ik vega met linzen. Vet makkelijk ook!
Totale tijd 50 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blik linzen 280 gram
 • 250 ml rode wijn
 • 400 ml groentebouillon
 • 1 dikke wortel
 • 1 witte ui
 • 2 kleine blikjes tomatenpuree
 • 1-2 tl gedroogde rozemarijn
 • pasta linguine 150 gram
 • Parmezaanse kaas optioneel

Instructies
 

 • Zet een grote pan op het vuur en verwarm daar een scheut olijfolie in. Snipper de witte ui héél fijn (echt heel fijn, fijner dan je denkt) en fruit dat dan aan in de olie.
 • Ondertussen snijd je ook de winterpeen of dikke wortel net zo fijn. Dat is best wel ff een rotklus maar hoe fijner hoe beter, dan wordt het een lekker geheel met de saus. Eventueel kun je nu ook nog een stengel bleekselderij net zo fijn snijden maar ik had geen zin om weer met zo’n bos selderij opscheept te zitten.
 • Bak ook de stukjes wortel mee met de ui in de olie, voor ongeveer 5 minuten. Gooi daarna de tomatenpuree, rozemarijn en rode wijn erbij en roer dit goed door. Laat het op middelhoog vuur pruttelen en sudderen totdat ongeveer de helft van de wijn weer is verdampt. Giet dan de bouillon erbij. Laat ook hiervan ongeveer de helft verdampen, dit duurt denk ik 20 minuten.
 • Spoel de linzen af en gooi ook die bij de saus. Laat dan het resterende vocht verdampen en intrekken tot een saus. In totaal ben je denk ik 45 minuten bezig maar het is niet heel intensief; je kunt de vegetarische ragù prima op laten staan zonder er de hele tijd bij te blijven.
 • Als de ragù een lekkere saus is geworden, kook je de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en schep het dan door de ragù.
 • Serveer het in een diep bord met eventueel wat Parmezaanse kaas. Dat hoeft eigenlijk niet eens bij pasta al ragù, dat is al smeuïg en smaakvol genoeg. Bij deze vegetarische versie vond ik het echt wel echt een toevoeging, de saus mist natuurlijk het vette van gehakt en dat kon ik met extra kaas wel mooi compenseren vond ik.
Trefwoord linguine, linzen, parmezaanse kaas, rode wijn, tomaat, wortel

Mijn oordeel: 8/10 – Heel nice dit! De niet-vega ragù vond ik lekkerder maar dit is voor de afwisseling wel echt een leuk gerecht.
Ik at dit op 20/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten