vegetarische rendang

In times of corona word je gebombardeerd met ‘recepten waar je nu álle tijd voor hebt’! Goed punt, zo zie ik het ook, maar het is niet elke dag feest. Soms wil je gewoon ff snel en simpel. Gooi de ingrediënten van deze supermakkelijke vegetarische rendang dan op je boodschappenlijstje! De kokos-kurkumarijst ernaast maakt deze makkelijke hap net wat specialer.

Dit heb je nodig (2p):

vegetarische balletjes
1 pakje rendang boemboe (Conimex, bijvoorbeeld)
400 gram erwten

1 kopje witte rijst
200 ml kokosmelk

1 tl kurkuma
0,5 tl laos
zout

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut wokolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes daar rondom in aan. Schep dan de rendang boemboe erbij en leng dat aan met water, zoals op de verpakking staat beschreven. Laat dat op laag vuur +- een kwartier pruttelen tot een dikke saus die helemaal aan de vega balletjes gaat zitten. Lekker!

Die vegetarische rendang is binnen no time klaar omdat het vlees niet hoeft te garen of zacht hoeft te worden. Ga dus ook vooral meteen aan de slag met de kokos-kurkumarijst. In een steelpannetje breng je één kopje rijst aan de kook met de inhoud van een klein pakje kokosmelk en een scheut water. In totaal moet je 1 deel rijst op 2 delen vocht hebben. Voeg de kurkuma, laos en een beetje zout toe, roer het door en laat dit inkoken. Goed blijven roeren!

De erwten haal je lekker makkelijk uit de diepvries en die kook je in een paar minuten gaar. Schep alles bij elkaar op een bord. Eventueel gebakken uitjes bij eten, deze maaltijd is niet per se saai maar het kan wel net wat meer bite gebruiken.

 

Mijn oordeel: 7,3/10 – Prima. Lekker makkelijk maar toch met heel veel smaak door die rendang-pasta. Van de rijst had ik wel meer verwacht, eigenlijk. Het was zacht zoals kokosrijst altijd is, lekker dus, maar niet heel kruidig. Een vleugje, dat was het. Wil je nou toch liever rendang zoals ‘ie moet zijn, met echt vlees, dan heb ik daar ook een heerlijk recept voor!
Ik at dit op 9/3/2020