Vegetarische rendang met kokosrijst en Chinese kool

14 nov 2018 | Aziatisch, Rijst, Vegetarisch

IMG_2170

Rrrrrendang! Volgens mij at ik afgelopen week voor het eerst ooit Indonesische rendang! Überhaupt rendang, trouwens, gemaakt met vegetarische runderreepjes. Voordat de critici zich nu verslikken: vegetarische rendang ja, en dat was echt héél erg lekker en heel erg echt (denk ik). Erbij maakte ik zoetige kokosrijst en gewokte Chinese kool.

 

Dit heb je nodig (2p):

vegetarische runderreepjes
half pakje rendang boemboe (gewoon huismerk)
kokosmelk (200-250 ml)
150 ml water
1 kopje rijst
halve Chinese kool
pinda’s
gebakken uitjes

 

Dit moet je doen:

Zet een grote pan op het fornuis met daarin een scheutje olie. Wokolie of sesamolie, als je dat hebt. Gooi hier de vegetarische runderreepjes bij en bak die rondom een beetje aan. Schep daarna de boemboe voor rendang erbij en roer het door. Voor één portie vegetarische runderreepjes (hoeveel zit er in zo’n pak? 150 gram?) gebruikte ik een half pakje boemboe. Dat was nog steeds meer dan op de verpakking stond maar wel lekker. Blus het nepvlees af met een glas kokosmelk en een glas water. Leg een deksel op de pan en laat dit op laag vuur rustig pruttelen. Ik liet dit ongeveer 20 minuten zo staan, daarna zonder deksel op de pan om het nog even een beetje in te laten dikken tot een saus.

In de tussentijd maak je de kokosrijst klaar. Dat doe je door één kopje rijst te koken in een kopje kokosmelk en een kopje water. Kan ook helemaal in kokosmelk maar ik had te weinig 😉 Ook snijd je de Chinese kool in dunne reepjes. Die wok je in een grote pan met wat olie. Ik moet even wat toegeven: ik snap niks van kool. Bij mij wordt iedere kool die ik probeer te wokken een soort snotterig goedje, het ziet er niet uit en smaakt ook niet geweldig. Ik heb al heel veel verschillende manieren geprobeerd maar het lukt me nog steeds niet, tips zijn welkom!

In een droge koekenpan rooster je de pinda’s kort zodat ze een beetje bruin worden. Dien de gewokte kool op met een berg kokosrijst en de vegetarische rendang. Bovenop strooi je de pinda’s en tot slot nog wat gebakken uitjes.

 

Mijn oordeel: 7,4/10 – De vegetarische rendang was écht heel lekker. Vet simpel natuurlijk, uit zo’n pakje, maar serieus wel heel lekker. De kokosrijst smaakte er ook heel goed bij maar die kool is niet mijn ding.
Oordeel eetgenoot (Keylee): – moet nog reageren op mijn appje
Ik at dit op 9/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten