Vegetarische roti met zoete aardappel en boerenkool

23 feb 2020 | Brood en wraps, Vegetarisch, Wraps

Roti is zo’n typisch gerecht waarvan ik het bestaan steeds vergeet. Niet dat het geen indruk achterlaat (want: daaaaamn wat lekker!) maar gewoon, ik weet niet… Hierbij onderstreep ik het weer even op mijn to cook lijst, want het is makkelijk te maken, kost geen drol en je kunt er ook nog eens veel mee variëren. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze vegetarische roti met zoete aardappel en boerenkool. Héél lekker!

vegetarische roti

Vegetarische roti met zoete aardappel en boerenkool

Laatst maakte ik deze vegetarische roti met zoete aardappel en boerenkool. Het is makkelijk te maken, kost geen drol en je kunt er ook nog eens veel mee.
Totale tijd 40 minuten
Keuken Surinaams
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 2 witte uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 el kerrie masala
 • 1 el komijn
 • 1 tl sambal
 • 3 zoete aardappelen
 • 300 gram boerenkool
 • 1 bakje vegetarische kipstuckjes
 • 500 ml groentebouillon

Overig

 • 4 rotipannenkoeken – Vers, houdbaar of uit de diepvries.
 • 4 eieren
 • 1 el kerrie masala
 • 0,5 tl sambal

Instructies
 

 • Pak er een hele grote wok- of braadpan bij en verwarm daar een scheut olie in. Snipper de uien, pers de teentjes knoflook en fruit dat aan in de olie. Bak ook de kerrie masala komijn en sambal een paar minuten mee. Dat is goed voor de smaak van de kruiden! Gooi dan de vegetarische kipstuckjes erbij en bak ook die nog even mee.
 • Schil de zoete aardappelen en snijd daar kleine blokjes van. Ook díe bak je een paar minuten mee. Zijn we ondertussen een minuut of 10 verder.
 • Leeg de hele zak boerenkool boven de pan, voeg een halve liter groentebouillon toe en laat dit dan met de deksel op de pan nog tenminste 20 minuten pruttelen. Roer het af en toe door en proef of je nog zout en peper toe moet voegen.
 • Kook vier eieren in ongeveer 7-8 minuten hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze dan.
 • Verwarm een grote scheut olie in een nieuwe pan en schep daar nog wat kerrie masala en sambal bij. De gekookte eieren ‘frituur’ je nu 5-10 minuten in dit mengsel.
 • In weer een andere koekenpan bak je de rotipannenkoeken af. Hoe dat moet hangt een beetje af van de pannenkoeken die je koopt. Ik had een pakje uit de diepvries die je heel makkelijk in een paar minuten opbakt.
 • Schep de vegetarische roti op een pannenkoek, leg er een eitje op en you’re done!
Trefwoord boerenkool, ei, vegetarische kipstukjes, zoete aardappel

Mijn oordeel: 8,2/10 – Love it! De boerenkool bij roti is ongebruikelijk (totaal ongepast, ok) maar wél een supergoeie toevoeging. Dat maakt het net want gezonder. De gefrituurde eitjes waren ook heerlijk. Wist ik al want die vega roti maakte ik al eens eerder, maar dan met kikkererwten. Check dat recept hier!
Oordeel eetgenoot (Joran): 8/10 – “Oh dit is wel heel erg lekker ja… Dat eitje vooral.”
Ik at dit op 4/2/2020

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten