vegarische_roti_zoete_aardappel

Roti is zo’n typisch gerecht waarvan ik het bestaan steeds vergeet. Niet dat het geen indruk achterlaat (want: daaaaamn wat lekker!) maar gewoon, ik weet niet… Hierbij onderstreep ik het weer even op mijn to cook lijst, want het is makkelijk te maken, kost geen drol en je kunt er ook nog eens veel mee variëren. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze vegetarische roti met zoete aardappel en boerenkool. Héél lekker!

Dit heb je nodig (4p):

2 witte uien
2 teentjes knoflook
3 el kerrie masala
1 el komijn
1 tl sambal
3 zoete aardappelen
300 gram boerenkool
1 bakje vegetarische kipstuckjes
500 ml groentebouillon

4 rotipannenkoeken*
4 eieren
1 el kerrie masala
0,5 tl sambal

Dit moet je doen:

Pak er een hele grote wok- of braadpan bij en verwarm daar een scheut olie in. Snipper de uien, pers de teentjes knoflook en fruit dat aan in de olie. Bak ook de kerrie masala komijn en sambal een paar minuut mee. Dat is goed voor de smaak van de kruiden! Gooi dan de vegetarische kipstuckjes erbij en bak ook die nog even mee.

Schil de zoete aardappelen en snijd daar kleine blokjes van. Ook díe bak je een paar minuten mee. Zijn we ondertussen een minuut of 10 verder. Leeg de hele zak boerenkool boven de pan, voeg een halve liter groentebouillon toe en laat dit dan met de deksel op de pan nog tenminste 20 minuten pruttelen. Roer het af en toe door en proef of je nog zout en peper toe moet voegen.

Kook vier eieren in ongeveer 7-8 minuten hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze dan. Verwarm een grote scheut olie in een nieuwe pan en schep daar nog wat kerrie masala en sambal bij. De gekookte eieren ‘frituur’ je nu 5-10 minuten in dit mengsel. In weer een andere koekenpan bak je de rotipannenkoeken af. Hoe dat moet hangt een beetje af van de pannenkoeken die je koopt. Ik had een pakje uit de diepvries die je heel makkelijk in een paar minuten opbakt.

Schep de vegetarische roti op een pannenkoek, leg er een eitje op en you’re done!

 

Mijn oordeel: 8,2/10 – Love it! De boerenkool bij roti is ongebruikelijk (totaal ongepast, ok) maar wél een supergoeie toevoeging. Dat maakt het net want gezonder. De gefrituurde eitjes waren ook heerlijk. Wist ik al want die vega roti maakte ik al eens eerder, maar dan met kikkererwten. Check dat recept hier!
Oordeel eetgenoot (Joran): 8/10 – “Oh dit is wel heel erg lekker ja… Dat eitje vooral.”
Ik at dit op 4/2/2020