Vegetarische roti met zoete aardappel, kikkererwten en gefrituurd ei

IMG_3335

De laatste tijd maak ik weinig tijd vrij voor de dingen die nog op mijn to cook-lijstje staan. Afgelopen vrijdag had ik een superproductieve dag gehad en rond de middag vond ik het dan ook wel mooi geweest: ik ging uitgebreid koken. Ik maakte eindelijk de vegetarische roti die ik al een tijdje in gedachten had, met zoete aardappel en kikkererwten. Ik had er heel veel tijd voor uitgetrokken maar het was dus echt vet snel klaar, haha. Dus heb jij ook zin in makkelijke roti? I’m your girl, hieronder het recept!

Dit heb je nodig (2p):

2 rotipannenkoeken*
2 zoete aardappelen
1 blik kikkererwten
1 teentje knoflook
1 witte ui
2 eieren
stukje rode peper
2-3 eetlepels kerrie masala**
1 eetlepel komijn
zout
300-400 ml groentebouillon
1 blikje tomatenpuree
sperziebonen

* ik kocht ze in een verpakking met vier stuks bij de AH XL, van het merk Tropical. Mocht je ze nou echt nergens kunnen vinden dan zou ik voor simpele wraps gaan.
** dit kun je bij veel supermarkten wel kopen, maar je kunt eventueel ook gewone kerrie gebruiken. Kerrie masala is kwalitatief iets beter. Ik heb dit overduidelijk gewoon gegoogled hè? Ik snap het verschil tussen kerrie en masala/kerrie masala ook niet helemaal.

Dit moet je doen:

Begin met het snijden van alle ingrediënten, dan heb je dat maar gehad. Schil de zoete aardappelen en snijd daar grove blokjes van. Als je verse sperziebonen gebruikt, snijd je de uiteindes er alvast vanaf. Ik ga zelf eigenlijk altijd voor sperziebonen uit de diepvries. Die zijn vaak goedkoper, voorgesneden en net zo knapperig. Snipper het uitje, pers het teentje knoflook en snijd ongeveer een kwart van de rode peper (of meer natuurlijk!) (ik ben een watje) in kleine stukjes.

Verwarm een grote pan met daarin een scheut olie. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook hierin aan en bak daarna ook de tomatenpuree en de kerrie masala even mee. Voeg ook een eetlepel komijnpoeder toe. Ik weet dat ik echt veel volgers heb die totaal niet zitten te wachten op nog meer kruidenpotjes die ze moeten aanschaffen maar doe het toch maar wel: het maakt veel gerechten echt lekkerder. Onder dit recept zal ik een overzicht geven welke recepten je nog meer kunt maken met komijnpoeder nu je ‘t toch in huis hebt gehaald!

Gooi nu de blokjes zoete aardappel erbij, roer het door en giet dan 300 ml groentebouillon in de pan. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en gooi ook die erbij. Roer alles goed door en laat dit dan een kwartiertje pruttelen. De zoete aardappel wordt zo lekker zacht gegaard en de saus dikt een beetje in. Eventueel voeg je nog wat meer bouillon toe! Breng het op smaak met zout en wat meer kerrie masala kruiden, als je dat denkt te missen.

In de tussentijd heb je 2 eieren hard gekookt, laten schrikken in koud water en gepeld. Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan, voeg daar nog eens een schep kerrie masala aan toe en bak de eieren dan in dit mengseltje mooi bruin. Dit is echt heel erg lekker: gefrituurd ei! Als de eieren rondom verkleurd zijn, laat je ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak daarna de sperziebonen een paar minuten aan in diezelfde pan.

Verwarm de rotipannenkoeken volgens de verpakking (magnetron of pan) en beleg ze met de vegetarische roti uit de pan, de gebakken sperziebonen en een gefrituurd eitje. Dit gerecht moet je natuurlijk eigenlijk met je handen eten maar daar ben ik geen fan van. Met bestek kan ook :thumbs:

Wat te doen met de rest van het potje komijn? Maak zelf chili con carne, zonder zakje kant en klare kruiden! Of deze superlekkere dip van aubergine: baba ganoush. Twee favorieten blijven ook deze shakshuka met boerenkool en feta en een maaltijd met couscous en de lekkerste Marokkaanse kip ooit.

Mijn oordeel: 8,2/10 – Voor hoe weinig moeite dit kostte (en dat had ik dus vooral niet verwacht) vond ik dit écht heel erg lekker. Zeker iets om vaker klaar te maken met deze of andere ingrediënten. Wel vond ik de pannenkoek een beetje saai en mijn roti (dat prutje dus) was lichtelijk droog. De rest aan tafel vond dat niet dus waarschijnlijk kwam het doordat ik het eerst op de foto had gezet en daarna in de magnetron had opgewarmd.
Oordeel eetgenoot (Wout, broertje): 9/10 – “Heel lekker! Als ik dan toch iets moet zeggen waren de boontjes misschien iets te hard en het brood moeilijk te snijden. Maar ja heel lekker. Echt een heel klein dingetje wat ik noemde van ‘als je dan toch iets wil horen’. Ja was lekker Beau.”
Ik at dit op 15/2/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten