Verse spring rolls met een regenboog (van heel veel groente)

28 mei 2018 | Aziatisch, Rijst, Vis

IMG_9959

Wow ja, ziet dat er ff heftig uit. Zoals je ziet ben ik inderdaad niet de beste spring roll vouwer maar in ieder geval was de textuur dit keer niet zoals van een taaie condoom. Het was zelfs écht goed gelukt en een perfect frisse maaltijd voor zo’n warme zomeravond. Spring rolls zie ik een beetje als een salade op een rolletje en zoals je ziet heb ik flink uitgepakt voor deze (simpele alles-uit-je-voorraadkast-)versie met een lading groente voor de regenboogvulling.

Dit heb je nodig (2p):
pak rijstvellen (dat zijn er meestal ongeveer 10)
half kopje witte rijst
rode paprika
peen julienne
2 eieren
augurken
verse rode kool
surimi
sweet chili saus
halve theelepel kurkuma (als je dat hebt)

Dit moet je doen:
Meng de twee eitjes met een beetje kurkuma voor de smaak, maar vooral voor de gele kleur. Bak hier in een klein koekenpannetje een omelet van. In een andere pannetje kook je een half kopje witte rijst gaar in een kleine laag water. De paprika, augurken en rode kool snijd je in dunne reepjes. Eventueel kun je ook bietjes julienne kopen, dat bespaart weer moeite. Ook de surimi snijd je iets dunner en de omelet in reepjes. Vul een grote kom (of zelfs emmer, moet echt groot zijn) met heet water en week hier in 5 seconden een rijstvel in. Niet te lang, dan scheurt het veel te snel en dan kun je er niks meer mee. Leg in het midden van het vel een klein beetje van ieder ingrediënt en vouw dan de zijkanten (als je naar je bord kijkt, liggen de ingrediënten horizontaal) naar binnen. Daarna sla je de onderkant om de inhoud en dan rol je ‘m voorzichtig op. De spring rolls dip je in een bakje met sojasaus of sweet chili (of vissaus, vind ik ook nog wel eens lekker). Vooral met sweet chili vond ik het echt heel goed!

 

Mijn oordeel: 7,4/10 – Ilona vond de augurk er minder lekker in maar ik vond het júíst heel goed omdat dat zure zo lekker in contrast was met de rest. Moet je dus van houden.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,3/10 – “Ik vond alles superlekker alleen de augurk niet zo omdat het te overheersend was terwijl de andere ingrediënten wat zachter waren ofzo. Ja, dat was het.”
Ik at dit op 23/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten