verse tortelloni

Er wordt weinig ge-keukenmeid deze dagen. Ik heb het knetterdruk en de laatste weken staat er bijzonder vaak een bezorger voor de deur. Maar! Deze maaltijd met verse tortelloni, geitenkaas en pistache is zo simpel dat online bestellen nog meer moeite kost. Súper smaakvol en heel snel klaar!

Dit heb je nodig (2p):

gevulde verse tortelloni (ricotta en spinazie)
1 courgette
1 el Italiaanse kruiden
zachte geitenkaas
2 handjes pistache
olijfolie extra vierge
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Was de courgette en snijd er kleine blokjes van. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en gooi de courgette erin. Voeg de Italiaanse kruiden toe, hussel alles door en laat dit een minuut of vijf tot tien bakken. Breng het dan op smaak met zout en peper. Totdat de courgette een beetje zacht en bruin is. In de tussentijd ruïneer je je nagels door de pistachenootjes te pellen. Hak ze ook een beetje fijn.

In een pan water kook je de verse tortelloni in een paar minuten beetgaar. Giet af en schep in de diepe pastaborden. Schep de gebakken courgette erbij. Verkruimel de zachte geitenkaas eroverheen, top af met de pistache en giet er nog een scheut van een lekkere olijfolie bij. Eetse!

 

Mijn oordeel: 8,1/10 – Dit is het makkelijkste ever maar zó lekker. Geitenkaas en pistache is zo heerlijk, die gekruide courgette maakt het helemaal af. Sowieso ook lekker met andere soorten gevulde pasta.
Ik at dit op 8/12/2020