Vietnam dag 19-22: Cat Ba/Ha Long Bay

26 dec 2017 | Reizen

IMG_5116

Bladzijde één van je reisgids: Ha Long Bay. Paginagrote foto van de karstgebergten van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn weinig mensen die door Vietnam reizen en dit gebied overslaan. Vanaf het vaste land kun je met veel verschillende boten het water op, maar ook via het eiland Cat Ba is het goed te doen. Het zou daar iets minder toeristisch en druk zijn, daarom kozen we ervoor om te overnachten op het eiland.

catba1

Dinsdag 15 augustus

De dag begon vroeg: om kwart over 6 werden we door een taxi opgehaald om naar de bus richting Cat Ba te gaan. De busreis en boot duurden bij elkaar ongeveer 6 of 7 uur dus ’s middags waren we al op het eiland. Vanaf dit eiland kun je (iets minder toeristisch en iets goedkoper) Ha Long Bay verkennen. Dit is een beroemd natuurgebied met karstgebergten in de zee waar duiiiizenden mensen op afkomen. Wij ook. Deze dag deden we nog rustig aan. We aten bij Oasis, een heel gezellig en lekker restaurant bij de haven van Cat Ba Town, waar ik eindelijk mango sticky rice op de kaart vond. In Thailand at ik dat ongeveer zes keer per dag maar het blijkt in Vietnam dus geen ding te zijn, helaas. Na het eten gingen we eindelijk naar een massagesalon, daar hadden we het al de hele vakantie over. Voor 2,50 pp hebben ze een half uur lang onze nek en schouders gemasseerd maar ik had niet echt het idee dat ze wisten waar ze mee bezig waren. Alsnog best prima: gewoon niet teveel van verwachten. Gewoon voor als je behoefte hebt aan personal attention (en het niet erg vindt dat ze dan wel tegelijk the Voice of Vietnam kijken).

catba2

catba3

IMG_5118

catba4

Woensdag 16 augustus

Vandaag hebben we van 8 tot 5 op een boot in het water doorgebracht, in Long Ha Bay en Ha Long Bay (wat een creativiteit). We boekten onze one day-tour bij Cat Ba Ventures. De recensies over deze organisatie waren erg goed, in tegenstelling tot veel andere boten, en daar sluit ik me nu ook bij aan. De hele dag hebben we rondgevaren, gekayakt en een goede Vietnamese lunch gehad voor ongeveer 25 euro per persoon.  De boot was daarnaast ruim en schoon (en stevig, want dat zijn ze lang niet allemaal) en de groep mensen was niet te groot. Gewoon echt een prima dag op het water in het mooie landschap en het weer zat boven verwachting ook helemaal mee. Na de tour aten we weer bij Oasis met een groep gezellige Nederlanders waar we die dag mee op de boot zaten. Één van de leukste dagen van onze reis, denk ik!

IMG_5121

catba5

catba6

Donderdag 17 augustus

Toen we deze ochtend wakker werden, hoorden we het buiten heel hard regenen. De tours naar het National Park zouden daarom allemaal niet gaan, maar van andere mensen hadden we begrepen dat je het ook wel zelf kon ontdekken. Als je een beetje voorzichtig bent tenminste (moeders denkt nu aan die Panama-taferelen: ‘ben je helemaal gek!?’). Je kunt naar de top van een berg klimmen vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het eiland. Die tocht zou een uur omhoog en een uur naar beneden duren, maar wij liepen goed door en waren er binnen drie kwartier. Het regende, dus onderweg kwamen we niemand tegen en bovenop leek het alsof we alleen op de wereld waren, zo omgeven door natuur. Heel gaaf en zéker doen als je op Cat Ba bent! Hierna lieten we ons naar Fort Canon brengen omdat je hier mooi over de Long Ha Bay zou kunnen uitkijken. Het fort (museum-achtig) stelt niks voor maar het uitzicht over de karstgebergten in het water is wel mooi! Na deze dag waren we moe, natgeregend maar heel voldaan en na een warme douche aten we pizza’s bij een willekeurig restaurant. Om de een of andere reden wéét ik dat de pizza in Vietnam telkens niet te vreten is en toch waag ik de gok. Ook dit was een teleurstelling. Met een milkshake keken we daarna Break Free (niet doen als je kind op reis is en eigenlijk ook gewoon niet doen als je zelf snel bang bent) (maar wel heel mooi programma). We hadden zin in sensatie en keken vervolgens documentaires over Joran van der Sloot. Nachtmerries gegarandeerd.

IMG_5123

Vrijdag 18 augustus

Alweer een reisdag. Kan me voorstellen dat mensen er niet van houden en het zonde vinden van een vakantiedag, maar wij vinden het allebei gelukkig wel heel fijn. We reisden met de boot en bus in een uur of 9 naar Sapa, een stad hoog in de bergen in een prachtig natuurgebied. Het is rond deze periode regenseizoen waardoor alles extra groen en mooi was, dus we hadden geluk! Bij aankomst in Sapa regelden we een overnachting bij het eerste, beste hotel en na ons avondeten lagen we weer in bed met Joran S. en Peter R. Indrukwekkend ventje hoor, echt waar.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten