Vietnam dag 5-6: Mekong Delta

22 sep 2017 | Reizen

mekong1

Na Ho Chi Minh gingen we nog een stukje zuidelijker: richting de Mekong Delta. We hadden voor het gemak gekozen voor een georganiseerde tour met overnachting en dat was prima. We werden opgehaald in Ho Chi Minh en daar ook weer teruggebracht na 2 dagen en 1 nacht. Je kunt ook langere tours boeken maar dat zou ik zeker niet doen. Het was een heel mooi gebied maar na twee dagen heb je dat water ook echt wel gezien.

mekong2

mekong3

mekong4

IMG_5087

Dinsdag 1 augustus

Ho Chi Minh hebben we inmiddels wel gezien en daarom vertrekken we naar onze tweede bestemming: Mekong Delta. Een provincie die het beste beschreven kan worden als Zeeland, maar dan tropisch. Met palmbomen en bananen (die ik sinds vandaag, na 21 jaar, ineens lekker vind) (eindelijk). Hier doen we een tour van twee dagen met een ‘home stay’ als overnachting.  Dat klinkt heel exclusief en idyllisch maar in werkelijkheid was het gewoon een soort Center Parcs met koude douches waar toevallig ook een Vietnamees gezin woonde. Onze eerste stop was onderweg bij een mooie tempel. Maudy’s eerste ontmoeting met boeddha. Hier zagen we hoe de monniken hun gebed (?) zongen. De rest van de dag reden we langs bananen- en kokosnootplantages. Onderweg kregen we veel uitleg en luisterden we naar Vietnamese muziek (geen fan). Ook vaarden we met van die lekker typische hoedjes door de rivier. Tegen het einde van de middag bracht een grotere boot ons naar de home stay. Hier leerden we hoe we springrolls moesten maken en hebben we heerlijk gegeten. Ons was ooit verteld dat Vietnamezen big fan zijn van karaoke (net als wij) en dat moest er maar eens van komen. De andere mensen waren toevallig vrijwel allemaal Nederlands en na een paar lekkere meezingers met hen ging de man van de familie helemaal los met Vietnamese liedjes. Hele gezellige avond!

mekong5

mekong6

Woensdag 2 augustus

Na een snel ontbijt werden we vandaag om half 7 al opgehaald om de floating market te bezoeken. We zaten nét op de boot toen het keihard begon te regenen en daarom vaarden (voeren?) we eerst naar een noodlefabriek. Helaas hadden alle verkopers op de boten vervolgens zichzelf een dag vrij gegeven in verband met de regen (dat zei de tourguide tenminste) en het was daarom niet zo groot en druk als het zou moeten zijn. Gelukkig was het nog steeds mooi en ik vond het varen op de rivier ook wel heel chill. Als laatste stop van de tour bezochten we een klein dorpje waar we met de fiets een uurtje rondreden door de jungle. Hierna lunchten we bij een restaurant waar we ons groen en geel hebben geërgerd aan onze tafelgenoten. Wij zaten met een man uit India, vier Vietnamezen en een Japanner die ALLEMAAL verschrikkelijk lekker zaten te smakken en hijgen en boeren tijdens het eten. Het was zo heftig dat we om ons heen zochten naar de verborgen camera. Die hing er niet; het was serious. In Nederland irriteer ik me al veel te snel aan eetgeluiden, dus misschien word ik hier iets harder van. Na de lunch reden we in ongeveer 4 uur weer terug naar Ho Chi Minh. Hier nam ik een douche in ons vorige hostel, haalden we voedsel bij de Burger King (ze was zo gelukkig) en namen we meteen de bus naar onze volgende bestemming: Mui Ne.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Haha die eetgeluiden zijn voor Japanners/Aziaten toch juist een teken dat ze het lekker vinden? Volgens mij is dat daar een normale tafelgewoonte. “Ook is het normaal om te slurpen, te boeren, hard te smakken en met volle mond te praten. Dit toont namelijk respect en laat blijken dat het een goede maaltijd is.” (http://www.travelvalley.nl/algemeen/2062) Alsnog heel irritant als Nederlander, daar niet van, wel leuk om een keer meegemaakt te hebben haha.

  Antwoord
  • admin

   Ja klopt, we hoorden het op een gegeven moment inderdaad overal! Voor ons niet echt heel ehhhh smakelijk…

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten