Vietnam dag 7-8: Mui Ne

27 sep 2017 | Reizen

muine5

Mijn reisgids van National Geographic omschrijft Mui Ne als ‘een misplaatst Arabisch landschap’ en dit kan ik alleen maar bevestigen. De duinen van dit dorp worden de ‘red dunes’ genoemd en zijn perfect voor een uitgebreide fotoshoot waar je het thuisfront jaloers mee maakt. Om de een of andere reden zie ik meteen deze bestemming voor me als ik terugdenk aan onze reis. Omdat het zo bijzonder en mooi was maar misschien ook omdat we hier een beetje ruzie hebben gehad (mag je best weten: vier weken op de lip van je best friend gaat ook niet altijd goed) wat uiteindelijk juist beter is geweest.

Disclaimer: we hebben filters over de foto’s gegooid omdat de camera niet kan vangen hoe mooi het in het echt was: zoals het op deze foto’s nu is, was het écht.

muine1

muine2

Donderdag 3 augustus

Rond middernacht zette het busje ons af voor ons hostel in Mui Ne, Backpackers Village. We werden naar een dorm gebracht en moesten daarvoor eerst door het restaurant en de bar. Hoewel het er heel gezellig uit zag (en we -in het Nederlands- werden gepusht mee te feesten) zijn we toch meteen naar bed gegaan. Die donderdag sliepen we uit en ontbeten we met gratis pannenkoeken aan het zwembad. Het hostel kostte nog geen 4 euro per persoon per nacht en hier kregen we zoveel voor terug, zeker een aanrader! De rest van de dag gaven we onszelf vrij van het zware reizigersleven en lagen we lekker in en aan het zwembad te bakken. Rond de middag begon het een paar uur lang heel hard te regenen maar dat was voor ons geen probleem. Ik werkte mijn dagboek bij, we lazen de reisgids door en keken met een paar anderen een film met een haai. ’s Avonds aten en dronken we in het restaurant van het hostel met twee broers die de bedden naast ons hadden gekregen. Een paar drankjes later gingen we ‘niet al te laat naar bed’ want de wekker stond die volgende ochtend om 4 uur…

muine3

IMG_5090

muine4

Vrijdag 4 augustus

… maaaar die ging dus niet af en om half 5 schrokken we wakker. De tour naar zonsopkomst in de duinen en een paar andere must-sees hebben we dus gemist, maar we besloten dan zelf maar heel snel een taxi te nemen. We waren net op tijd bij de Red Dunes waar we heel mooi de zon hebben zien opkomen. Door de lage zon zag het er zo mooi uit als op deze foto’s, heel gaaf! Daarna vonden we dat we wel weer genoeg actie hadden ondernomen en de taxi’s in dit dorp zijn oplichters en daar hadden we niet zo’n zin meer in. Daarom ontbeten we rustig bij het hostel (pannenkoeken!) (zo blij) en deden we lekker rustig aan. Rond de middag werden we weer opgehaald door een busje richting onze vierde bestemming: Dalat, een stad hoog in de bergen. De busrit was dit keer niet al te best. Het was veel te krap, de bestuurder reed als een debiel en de wegen waren verschrikkelijk hobbelig. Op sommige plekken was de weg zelfs gewoon… weg. Uitzicht was wel mooi, dat wel.

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten