Voorgerecht: courgetterolletjes met rookvlees en ricotta

17 dec 2018 | Vlees

IMG_2661

Waar alle foodbloggers zich al maanden uit de naad werken, heb ik nog niks uitgevoerd. Vet leuk hoor, Kerst, maar ik vier Kerst met mijn familie van 30+ personen en dán vind ik koken niet zo leuk meer. Ik houd me afzijdig. Sterker nog: ik moet ineens het toetje doen en dat vind ik al helemaal niks. Laatst fabriceerde ik als lunch een héél geschikt klein gerecht dat het per toeval perfect zou doen op een kerstdiner. Dus ben jij volgende week team voorgerecht: ga voor deze supersimpele courgetterolletjes met rookvlees en ricotta!

Dit heb je nodig (ongeveer 15 rolletjes, 3-4 personen):

1 courgette
ricotta
rookvlees
Parmezaanse kaas
pijnboompitjes
olijfolie
knoflookpoeder

Dit moet je doen:

Was de courgette en schil er met een kaasschaaf plakken van. Leg ze even aan de kant en verwarm een grillpan met daarin een heel klein scheutje olijfolie, niet teveel! Grill de plakken courgette hier aan beide kanten in aan met een beetje knoflookpoeder. De plakken zijn goed gegrild als ze een beetje bruin zijn. Leg twee plakken verticaal dakpansgewijs over elkaar heen (beetje zo, |___| is één plak courgette): |___|_|  ) zodat het courgette-oppervlak nét wat breder en steviger is. Je kunt ook één plak courgette per rolletje gebruiken maar dan zijn veel lelijke plakken onbruikbaar (te smal) en dat is zonde.

Leg op één uiteinde een plak rookvlees, vouw de randjes naar binnen en smeer over het vlees en de rest van de lengte van de courgette een lepel ricotta. Rol de courgette dan losjes op, begin aan de kant met het rookvlees. Doe dit met alle plakken courgette en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.

Rasp een blok Parmezaanse kaas fijn (of koop van die voorgeraspte) (raps of rasp?) en strooi het over de courgetterolletjes. Schuif dit voor een kleine 5-10 minuten in de oven op 180 graden, totdat de kaas een beetje smelt en de rolletjes weer warm zijn. In de tussentijd rooster je pijnboompitjes. Serveer de courgetterolletjes als voorgerechtje met extra kaas, pijnboompitjes en wat blaadjes verse basilicum.

 

Mijn oordeel: 7,8/10 – Heel easy en goed voor te bereiden voorgerechtje voor een leuk diner. Ik heb het ook getest met aubergine en dat vond ik minder lekker. De courgetterolletjes waren echt heel lekker knapperig en zout door het rookvlees.
Oordeel eetgenoot (Ilona): 7,2/10 maar zonder aubergine 7,6/10 – “Ik vond het heel erg lekker en ook dat vlees was echt perfect maar ik houd zelf gewoon niet zo van aubergine. Dat maakt het een beetje taai, beetje… ja. Ik werd er een beetje ongepast van ofzo. Maar de courgette was wel lekker!”
Ik at dit op 14/12/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten