Wereldkeukentour 3/23 voor 23: Indiaas, Indonesisch en Vietnamees

26 mei 2018 | Leven

20160707_083139

De wereldkeukentour! Kun je je de introductie van dit project nog herinneren? Ik geef mezelf een jaar de tijd (mijn 23e levensjaar om precies te zijn) om eten van 23 verschillende landen te proberen zodat ik eens een keer wat verder kijk dan Italiaanse pizza’s en verkaaste Chinees. De teller staat inmiddels op 3: ik ging Indiaas en Vietnamees uit eten en liet een flink pakket Indonesisch thuis bezorgen. Vandaag vertel ik jullie over wie, wat, waar én natuurlijk over hoe ik het vond!

(de foto is trouwens gemaakt op een markt in Thailand, 2016)

Indiaas bij Surya, Janskerkhof in Utrecht

wereldkeuken1.1

Voor: Bij de eerste drankjes kregen we een soort wraps met dips. Niet dat het heel bijzonder was, maar ik vind het toch leuk om iets extra’s te krijgen bij het drinken. Daarbij bestelden we een starterplaat met 6 hapjes per persoon, waaronder 2 vegetarische hapjes. Ik kan me niet meer herinneren dan samosa’s en twee verschillende kebabs maar ik vond het heel lekker!
Hoofd: Die hapjes waren al bést wel vullend en daarom ging ik voor nog een voorgerecht in plaats van een hoofdgerecht, doe ik wel vaker. Ik koos voor kachila met daarbij superlekker naanbrood. De Kachila was een gevulde paprika met lamsvlees en zoete tomatensaus. HEEL lekker en zeker genoeg als volwaardig hoofdgerecht. Joran ging voor een tikka massala chicken curry en die vond hij heel lekker. Ik heb een hap geproefd maar ben geen fan van curry.
Na:

Op de een of andere manier ben ik altijd een beetje misselijk en overvol na Indiaas eten. Ik heb nu volgens mij drie keer Indiaas gegeten en dat gevoel had ik iedere keer. Ook nu belandde ik nog net niet op de fiets al in een foodcoma, echt een aanslag op mijn maag. En zoveel had ik niet gegeten. Het was wel echt heel lekker, vooral mijn kachila met naanbrood, hoewel het volgens mij geen echt gerecht is want google kent ‘t niet.

Het restaurant zelf is ook leuk: niet heel traditioneel maar wel leuk aangekleed met kussentjes, sfeerlicht en van die kussentjes. Het personeel was heel behulpzaam en (zoals ik op internet al las in recensies) héél erg lief.

Indonesisch van Selamat Makan, Utrecht (thuisbezorgd)

wereldkeuken1.3

Hoofd: Nasi goreng speciaal met allemaal dingen die me totaal niks zeggen (serundeng, sayur lodeh maar ook saté, kroepoek, kokos en zure groenten). Lekker, wel.
Bij: Indonesische loempia’s (Sumpia) met sweet chili saus.

Oké, en hier maakte ik de eerste wijziging in de spelregels: afhalen of thuis laten bezorgen mag ook. Anders wordt het een wel heel duur grapje. Mits het restaurant wel zo authentiek mogelijk is natuurlijk, de website van deze tent leek wel zo. Het eten vond ik lekker, maar niet heel bijzonder. Vooral het hoekje met de pindasaus en pinda’s en de Sumpia loempia’s vond ik goed, maar verder was het vooral heel veel rijst. Ik snap dat dat hoort bij Indonesisch eten maar dit was wel echt héél veel hoor, bijna een droge hap. Het eten werd trouwens heel snel bezorgd: binnen 20 minuten op een zaterdagavond. Het was oké.

Vietnamees bij Saigon, Voorstraat in Utrecht

wereldkeuken1.2

Voor: Bij de drankjes kregen we een schaalje met kroepoekachtige dingen en zelf bestelden we vooraf een borrelplaat met hartige en krokante pannenkoekjes (banh xeo), gefrituurde en verse springrolls, een zoetzure salade en een zoetzure soep. Allemaal héél lekker, van die pannenkoeken was ik al fan (hier vind je zelfs een recept van mij!) maar de rest was ook echt top.
Hoofd: Als hoofdgerecht bestelden we rijstvellen die we zelf konden vullen met gefrituurde garnalen, kip en sla.
Bij: Als extra nog een paar gefrituurde springrolls met kip. Dat had niet nodig geweest want die borrelplaat en één hoofdgerecht delen was al vullend genoeg.
Na:

Het voelde bij Saigon echt zoals in Vietnam (ik vond het bij binnenkomst zelfs meteen ruiken naar mijn vakantie, haha) en ik ben natuurlijk geen kenner, maar ik denk dat je bij dit restaurant wel het échte Vietnamese eten proeft. Ik vond het tenminste net zo lekker als in Vietnam, zo mogelijk nog lekkerder want hier heb ik er iets meer vertrouwen in dat er geen dooie vliegen of kattenvoer in mijn springrolls zit. Die springrolls trouwens: heel leuk dat je die zelf nog moest bouwen. Ik zag dat bijna iedereen in het restaurant voor dit gerecht ging. Je had hierbij ook de keuze om twee kleinere porties te bestellen in plaats van één grote, zodat je niet hoefde te kiezen tussen al die lekkere vullingen.

Ook hier was het personeel weer heel behulpzaam en lief, aanrader!

Dit vind je ook leuk!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten