Witlofsalade met appel, walnoot en rauwe ham

20 apr 2018 | Salade, Vlees

IMG_9520

You (wit)love it of niet: witlof. Nouja dat dacht ik, want smaakpapillen veranderen dus écht. Ik mocht van mijn ouders vroeger één ding kiezen dat ik nooit mee hoefde te eten en dat was bij mij witlof. Afgelopen woensdagavond heb ik daarentegen intens genoten van een frisse salade met heel veel van deze groente en appel, rauwe ham en walnoten. Helemaal perfect voor zo’n warme zomeravond (eh lente!) als toen. Zeker met een roseetje erbij.

Dit heb je nodig (2p):
3 stronken witlof
1 appel
couscous
rauwe ham (bijvoorbeeld coburger)
walnoten
mayonaise
kwark
(peper en zout is very important)

Dit moet je doen:
Het voordeel van salades: het is zo lekker makkelijk. Meestal. Deze wel, geen zorgen! Laat een klein kopje couscous 10 minuten wellen in een schaal met daarbij twee kopjes kokend water. Was de stronken witlof en haal eventueel de lelijke blaadjes er vanaf. Snijd ze in de lengte door en daarna in kleine stukjes. Ook de appel snijd je klein. Verzamel dit met de couscous in een grote schaal en maak dan het sausje. Mix een paar scheppen mayonaise met net zoveel scheppen kwark, ik deed van ieder 2. Dit roer je door de salade en tot slot roer je er ook stukjes walnoot en in stukken gescheurde rauwe ham doorheen. Doe dat in kleine stukjes: ik bleek uiteindelijk alle stukjes ham te hebben en mijn huisgenoot nul. Dat verklaart waarschijnlijk ook haar lage cijfer, haha. Voordat je gaat eten: peper en zout, dat is wel echt nodig!

Mijn oordeel: 7,5/10
Oordeel eetgenoot: 6/10 – “Persoonlijk geef ik het een 6. Ik vond het niet perse vies van ‘ieuw’ maar ik hou gewoon niet zo van couscous en witlof en ook niet van appel in salades. En ik vond het te weinig ham. Maar ik geef het wel een voldoende omdat het een goede salade was.”
Ik at dit op 19/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten