wok_courgetti

Ik ben de laatste tijd weer een beetje op de gezonde tour. Nou vind ik dat ik altijd prima gezond eet, maar de uitzonderingen werden regelmaat en de hele dag op kantoor zitten doet ook niet veel goeds voor the body. Niks heftigs, gewoon weer even opletten. Deze maaltijd maakte ik met dat alles in mijn achterhoofd en hij smaakte net zo goed als ‘ie eruit ziet. Het is een hele snelle wok met courgetti, mie, een zoetige ketjapsaus en zoute kipballetjes. Lekkerrrr!

Dit heb je nodig (2p):

2 nestjes volkoren mie
1 courgette
1 klein blikje edamame
kipballetjes *
1 el ketjap
2 el sojasaus
1 el honing
2 cm gember
(eventueel sesamzaadjes)

* ik kocht kipballetjes met peterselie bij de Jumbo. Vond ze heel lekker! Iets soortgelijks kun je vast overal wel vinden.

Dit moet je doen:

Zet een wokpan op het vuur en verwarm daar een scheut olie in. Bij voorkeur een lekkere olie, sesamolie bijvoorbeeld, maar dat hoeft niet per se. In een koekenpan met een goede antiaanbaklaag verwarm je nog wat olie en daar bak je op laag vuur de kipballetjes in gaar. Roer ze af en toe om, zijn balletjes hè. In een derde pannetje breng je water aan de kook.

Snijd de schil van het stukje gember en snijd de rest heel fijn. Wok dit aan in de olie. Voeg vervolgens ketjap, sojasaus en honing toe en laat dit een paar minuutjes zacht pruttelen tot het iets dikker wordt. Giet het daarna in een bakje en zet dit even aan de kant. Was de courgette en haal die in het geheel door een spirelli. Heb je dat niet? Maak dan met een dunschiller plakken van de courgette en snijd er vervolgens dunne sliertjes van. Gooi dat in de lege pan en wok dit een minuut of drie. Giet vervolgens de saus er weer bij.

In het kokende water kook je de nestjes mie in ongeveer 3-4 minuten zacht. Giet het af en spoel af met koud water. Voeg het daarna meteen toe aan de courgetti met ketjap. Spoel de edamameboontjes af onder de kraan en hussel ook die door het gerecht.

Serveer de wok met courgetti en mie met bovenop de kipballetjes, een beetje peper en sesamzaadjes.

Mijn oordeel: 7,8/10 – De saus was lekker zoet en dat vond ik goed passen bij de zoute kipballetjes en frisse courgette. Dat laatste moet je echt niet te lang wokken, dan wordt het snot! Minpuntje van deze maaltijd was wel dat het een beetje een natte bedoeling werd. Dat kun je voorkomen door de mie en courgetti met een tang uit de pan te hijsen i.p.v. het eruit te scheppen of gieten. Buiten dat: prima gezonde maaltijd!
Oordeel eetgenoot (Joran): Ik maakte het ook voor Joran en die strooide demonstratief nog wat zout over de wok want hij vond de saus net iets te zoet. Verder vond hij het ook erg lekker!
Ik at dit op 23/10/19