Wok met noedels en tofu in pittige saus (vegan)

Let’s wokkk! Met tofu dit keer. Ik kan dus echt bijzonder slecht met dat spul overweeg. Op de een of andere manier krijg ik er maar geen smaak in en ook ‘lekker knapperig’ wordt het bij mij vaker niet dan wel. Anyways, ik Googelde wat, mikte wat bij elkaar en maakte zo toch een hele prima wok met noedels en tofu in een pittige saus. Ik leg uit hoe!

tofu pittige saus

Wok met noedels en tofu in pittige saus (vegan)

Let’s wokkk! Ik Googelde wat, mikte wat bij elkaar en maakte zo een hele prima wok met noedels en tofu in een pittige saus. Ik leg uit hoe! Voor de saus heb ik me absoluut laten inspireren door dit recept op Culy.nl. Dat leek me wel wat! Maar ik had de helft van de ingrediënten niet in huis dus ik improviseerde een beetje. En grote kans dat jij ook precies die ingrediënten mist, dus ik leg gewoon uit hoe ook míjn versie van de tofu in pittige saus hartstikke lekker werd.
Tofu uitlekken (minimaal) 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 blok tofu
 • 2 el rijstazijn
 • 2 el sojasaus
 • 150 ml groentebouillon – Van een half blokje.
 • 2 el tomatenpuree
 • 1 el suiker
 • 1 tl sambal
 • wokolie

Overig

 • sesamzaad
 • 400 gram broccoli
 • noedels

Instructies
 

 • Pak de tofu uit en dep, knijp en druk droog met een schone theedoek. Het is nog beter om dit een paar uur van tevoren te doen en de tofu ingepakt in de theedoek (met iets zwaars bovenop) helemaal uit te laten lekken. Kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt – had ik dit keer ook niet.
 • Pak je wokpan erbij en verwarm daar (wok)olie in. Bak de tofu in een minuut of 8 een beetje bruin en krokant-ish.
 • Gooi dan de ingrediënten voor de saus erbij: de rijstazijn, sojasaus, tomatenpuree, suiker en sambal. Verdun dit alles met groentebouillon. Roer door en laat dit op laag vuur zachtjes tot een pittige saus pruttelen.
 • In een andere pan rooster je de sesamzaadjes. Ook kook je de broccoli en de noedels allebei gaar.
 • Gooi alles bij de tofu in pittige saus en hussel goed door. Serveer in diepe borden met de sesamzaadjes bovenop. Eten met stokkies natuurlijk.
Trefwoord broccoli, noedels, tofu, tomaat

Mijn oordeel: 7,5/10 – Niet de beste wok allertijden maar zéker wel een lekkere maaltijd voor doordeweeks. Ik vond het vooral lekker dat die saus een beetje tomatig was en een klein beetje sticky aan de tofu plakte. Ik heb de bonenpasta van het originele recept nu ook in huis dus ik ga het denk ik nog wel eens proberen want de foto van het originele recept belooft veel goeds. Ben benieuwd!
Ik at dit op 20/04/2021

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten