IMG_4881

Koken met restjes is top. Het was lang geleden dat ik helemaal 0 nieuwe ingrediënten heb gehaald om een maaltijd in elkaar te knutselen maar toen ik dat laatst weer eens deed, werd het toch bijzonder lekker. Ik had nog paprika en wortel en ergens achterin mijn kast (in studentenhuizen bezit je één plankje) vond ik een verpletterd zakje noedels waar ik nog wel wat van kon maken. Super simpel met ketjap. Eetse!

Dit heb je nodig (1p):

1 nestje noedels
2 el ketjap manis
1 grote wortel
1 paprika
handje cashewnoten
verse koriander
(sesamolie)

Dit moet je doen:

Okeee easy cooking is on! Zet een pan op het vuur en rooster de cashewnoten daar kort in, houd ze daarna apart. Was de wortel en paprika en snijd de wortel in hele kleine blokjes en de paprika in reepjes. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de wortel + een eetlepel ketjap manis daar een paar minuten in aan. Wok daarna ook de paprika mee. Ik gebruikte sesamolie omdat dat het een éxtra lekkere smaak geeft maar simpele zonnebloemolie ofzo kan ook prima.

De noedels kook je gaar in een pan water, giet je af en schep je door de groenten. Gooi er extra ketjap manis naar smaak bij. Dien op en top af met de geroosterde cashew, verse koriander en wat zout. Klaar in 10 minuutjes!

Mijn oordeel: 7,5/10 – Degelijk, snel, voedzaam, top.
Ik at dit op 24/7/2019