Wok met noedels, wortel, cashew en ketjap

Koken met restjes is top. Het was lang geleden dat ik helemaal 0 nieuwe ingrediënten heb gehaald om een maaltijd in elkaar te knutselen maar toen ik dat laatst weer eens deed, werd het toch bijzonder lekker. Ik had nog paprika en wortel en ergens achterin mijn kast (in studentenhuizen bezit je één plankje) vond ik een verpletterd zakje noedels waar ik nog wel wat van kon maken. Super simpel met ketjap. Eetse!

wok met noedels

Wok met noedels, wortel, cashew en ketjap

Ik had nog paprika en wortel en achterin mijn kast vond ik een verpletterd zakje noedels waar ik nog wel wat van kon maken. Super simpele wok met ketjap!
Totale tijd 10 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 1

Ingrediënten
  

 • 1 nestje noedels
 • 2 el ketjap manis
 • 1 grote wortel
 • 1 paprika
 • 1 handje cashewnoten
 • verse koriander
 • zout
 • sesamolie

Instructies
 

 • Okeee easy cooking is on! Zet een pan op het vuur en rooster de cashewnoten daar kort in, houd ze daarna apart.
 • Was de wortel en paprika en snijd de wortel in hele kleine blokjes en de paprika in reepjes. Verwarm een scheut olie in de pan en bak de wortel + een eetlepel ketjap manis daar een paar minuten in aan. Wok daarna ook de paprika mee. Ik gebruikte sesamolie omdat dat het een éxtra lekkere smaak geeft maar simpele zonnebloemolie ofzo kan ook prima.
 • De noedels kook je gaar in een pan water, giet je af en schep je door de groenten. Gooi er extra ketjap manis en zout naar smaak bij.
 • Dien op en top af met de geroosterde cashew en verse koriander. Klaar in 10 minuutjes!
Trefwoord cashewnoten, noedels, paprika, wortel

Mijn oordeel: 7,5/10 – Degelijk, snel, voedzaam, top.
Ik at dit op 24/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten