Wok met runderreepjes, mango en kokosrijst

18 jul 2019 | Aziatisch, Gezond, Rijst, Snel, Vlees

Afgelopen week had ik zóveel zin in runderreepjes. In mijn hele leven heb ik nog nooit trek gehad in biefstuk of iets dergelijks maar die avond wilde ik per se dit. Had mijn lichaam dan gewoon ijzer nodig ofzo? Dat kan zo werken toch? Hoe dan ook: ik verwerkte ze in een wokschotel met mango en een zoete sojasaus met daarnaast een torentje kokosrijst. Was daarna weer helemaal satisfied.

wok runderreepjes

Wok met runderreepjes, mango en kokosrijst

Ik maakte een wok met runderreepjes met mango en een zoete sojasaus. Daarnaast een torentje kokosrijst. Was daarna weer helemaal tevreden, zo lekker!
Totale tijd 20 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 1 teentje knoflook
 • runderreepjes
 • 400 gram sperziebonen
 • 1 gele paprika
 • 1 mango
 • 200 ml kokosmelk
 • 2 el sojasaus
 • 1 el honing
 • verse koriander
 • 1 kopje witte rijst
 • peper
 • zout

Instructies
 

 • Verwarm een wokpan op hoog vuur met daarin een flinke scheut olie. Pers het teentje knoflook en fruit dat aan in de olie. Gooi al snel de runderreepjes erbij en breng die op smaak met een beetje peper en zout. Schroei ze een beetje dicht.
 • Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de mango in blokjes. Gooi de paprika er alvast bij.
 • Giet bij de runderreepjes en paprika twee eetlepels sojasaus en ongeveer een eetlepel honing. Roer het goed door en laat dit een minuut of 5 garen. Uit de paprika komt best wat vocht dus dat wordt makkelijk een soort nat sausje.
 • Kook ondertussen de kokosrijst. Dat doe je door één kop witte rijst te laten koken in twee kopjes vocht: kokosmelk dus, aangevuld met water als je niet genoeg kokosmelk hebt. Roer dit ondertussen goed door, het is best wel een smeuïge bedoening.
 • In een andere pan kook je de sperziebonen kort. Giet de sperziebonen af en roer ze door de wok met runderreepjes. Roer als laatste ook de mango er doorheen.
 • Serveer de wok met een torentje kokosrijst en top het geheel af met verse koriander. Ik heb altijd een plantje koriander staan en vind het ook bij al dit soort gerechten superlekker, maar het moet niet.
Trefwoord kokosmelk, mango, paprika, rijst, rundvlees, sperziebonen

Mijn oordeel: 8/10 – Heel lekker en smaakvol! Sojasaus met zoete mango is heerlijk en er zitten ook nog eens lekker veel groenten in dit gerecht. Nice!
Ik at dit op 9/7/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten