Wok teriyaki met mihoen en suikerpinda’s

24 aug 2019 | Aziatisch, Snel, Vegetarisch

Houd je van zoet-zout-combinaties? Dan ben je bij mij hélemaal aan het juiste adres! Tegenstrijdige smaken versterken elkaar zo lekker. Zo had ik een periode dat ik ‘s ochtends mijn havermout op smaak bracht met zout en hagelslag. Daar ben ik snel mee gestopt, voordat ‘t helemaal uit de hand zou lopen. ‘s Avonds zijn er no limits: deze wok teriyaki met mihoen is lekker zout en maakte ik af met van die lekker knapperige suikerpinda’s.

wok teriyaki

Wok teriyaki met mihoen en suikerpinda’s

Houd je van zoet-zout-combinaties? Deze wok teriyaki met mihoen is lekker zout en maakte ik af met van die lekker knapperige suikerpinda’s.
Totale tijd 15 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 400 gram Oosterse wokgroenten
 • 1-2 nestjes mihoen
 • suikerpinda’s
 • 1 el sesamolie
 • stukje gember
 • 1 teentje knoflook
 • 3 el mirin
 • 4 el sojasaus
 • 1 tl bruine suiker

Instructies
 

 • Zet drie pannen op het vuur: een grote pan met ruim water, een wokpan en een steelpannetje. In de steelpan verwarm je een scheut sesamolie. Snijd de gember en knoflook in plakken en fruit dit aan in de olie. Lekker een beetje laten pruttelen en sissen zodat de smaken goed in de olie trekken! Doe vervolgens de mirin, sojasaus en suiker erbij en laat dit op laag vuur tot een sausje indikken.
 • In de wokpan verwarm je een nieuwe scheut olie en daar wok je de wokgroenten in.
 • In de pan met water kook je 1 á 2 nestjes mihoen heel kort, echt maar twee minuutjes. Giet het daarna af en spoel de mihoen af met koud water. Gooi het bij de wokgroenten.
 • Vis de gember en knoflook uit de teriyaki en giet de saus bij de rest van je maaltijd. Plet wat suikerpinda’s en serveer die bovenop de wok teriyaki! Klaar! Zo simpel is het!
Trefwoord mihoen, suikerpinda, teriyaki

Mijn oordeel: 7,4/10 – Lekkere, basic maaltijd met net een beetje extra met die suikerpinda’s! Ik had wel te weinig saus en teveel mihoen, vond ik.
Ik at dit op 21/8/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten