Wraps met BBQ vega pulled pork met Amsterdamse uitjes

IMG_2256

Dames en heren: bovenstaande toestand ziet er wellicht een beetje cheap uit maar het was lékker, niet normaal. Ik had vorige week een keer vet veel zin in pulled pork met barbecuesaus en omdat ik geen vlees wilde eten, werd dat een vega versie. Ik at het op een wrap met daarbij Amsterdamse uitjes en komkommersalade (uit zo’n bakje, zou je normaal op brood moeten smeren volgens mij) en dit was echt een smaakexplosie. Aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

6 miniwraps
1 bak pulled veggies met barbecuesaus (wel beetje weinig, 2 bakjes eigenlijk)
1 komkommer
komkommersalade (met yoghurt, uit zo’n bakje)
Amsterdamse uitjes
eventueel extra barbecuesaus

Dit moet je doen:

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de pulled veggies daar in een paar minuten in gaar. Ik kocht pulled veggies bij de Jumbo en daar zit al barbecuesaus doorheen maar die is een beetje muf, daarom voegde ik mijn eigen favo bbq-saus toe. Dat hoeft dus niet perse maar meer bbq is altijd lekker, ha.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en leg er een rijtje van in het midden van de wraps. De rest eet je alvast op. Als de vega pulled pork gebakken is en de barbecuesaus het lekker sticky heeft gemaakt, verdeel je het over de wraps. Ik at in m’n eentje één bak van die veggies en dat was sowieso teveel maar voor twee personen is het niet genoeg. Daarom heb ik bij de benodigdheden een kanttekening gezet, moet je zelf maar kiezen of je zuinig gaat doen of niet. Schep op de wraps een lepel van de komkommersalade en verdeel er tot slot wat gehalveerde Amsterdamse uitjes over. Genietse!

 

Mijn oordeel: 8,5/10 – Hier heb je al-tijd zin in. Echt, mega lekker. De frisse komkommer en uitjes pasten heel goed bij de zoute barbecuesmaak en qua knapperige en smeuïge textuur ging het ook goed samen. Omdat het ook nog eens heel simpel is, krijgt het zo’n hoge score. Geen 10, want zo’n bak pulled veggies is heel duur, ik geloof bijna 3,50. Dat is voor een keertje wel leuk maar voor die hoeveelheid niet echt in verhouding, jammer!
Ik at dit op 14/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten