Wraps met gegrilde groenten en tzatziki

8 apr 2018 | Grieks, Vegetarisch, Wraps

IMG_9374

Toen ik in Thessaloniki woonde had ik al heel snel besloten dat ik niet dagelijks moest gaan lunchen met pita gyros. Vlakbij mijn school zat echter een zaak waar ze superlekkere en goedkope pita’s verkochten, daarom werd het 50/50: de ene keer zo’n goeie met patatjes en vlees, de andere keer een pita met gegrilde groenten. Ik probeerde ‘m eens na te maken maar ehh… komen de recepten met tzatziki al jullie strot uit? Ja bij mij ook. Het ligt niet aan het recept maar ik realiseer me nu dat het tijd is voor een Griekse detox. Hoe dan ook wil ik je dit recept voor wraps met gegrilde groenten en de beruchte saus niet onthouden (misschien heb jij er namelijk wél trek in).

Dit heb je nodig (2p):
4 wraps
courgette
aubergine
rode paprika
verse tijm
magere kwark
halve komkommer
2 teentjes knoflook
citroensap

Dit moet je doen:
Was de courgette, aubergine en paprika en droog ze af met een schone theedoek. Snijd daarna alles in reepjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel zoveel als past over een (ingevette) ovenschaal of een bakplaat en verdeel daar een scheut olijfolie en lekker veel verse tijm en wat peper en zout overheen. Even roeren en zet het dan voor een minuut of 15 op 180 graden in de oven. Ik heb helaas nogal een klein oventje en daarom moest ik wat restjes ‘met de hand’ grillen. Komt die grillpan ook weer eens van pas: verwarm er wat olijfolie in en laat de groente mooi bruin worden. Ook hier kruid je het met wat tijm, peper en zout. Ondertussen maak je de tzatziki volgens mijn klassieke recept (klik hier). Voor het gemak geef ik je hier een korte samenvatting: meng een paar scheppen kwark met geraspte komkommer, een scheut citroensap, peper, zout en genoeg knoflook. Als de groenten allemaal zacht en bruinig zijn gegrild, verwarm je de wraps even in de oven of in de magnetron. Smeer die wraps in met een klein laagje tzatziki, verdeel er heel veel groente overheen (eventueel nog wat plakjes komkommer, was lekker volgens mijn huisgenoten) en daarna weer een klodder tzatziki.

 

Mijn oordeel: 6,3/10 – Geen sterrenmaaltijd, totaal niet, maar op zich prima. Het leek ook op geen enkele manier op die pita’s in Griekenland maar dat kon ik ook niet verwachten. Ik ben nog steeds op zoek naar goede kant-en-klare versies (van die dikke wraps dus), alle tips zijn welkom!
Oordeel eetgenoot (Milenka): 6,5/10 – “Beetje saai maar wel lekker.”
Oordeel eetgenoot (Ilona): 6,8/10 – “Lekker, maar niet heel bijzonder en ik miste nog iets. Die komkommer was wel echt een toevoeging.”
Ik at dit op 4/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Anne

    rode ui toevoegen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten