Wraps met geroosterde paprika, gekruide kip en limoen

17 jul 2018 | Mexicaans, Vlees, Wraps

IMG_1004

Afgelopen weekend nam ik mijn hele hebben en houwen (camera + fake ass marmer ondergrondje) mee naar mijn ouders om daar eens aan de slag te gaan in de keuken. Je zou denken dat het heerlijk moet zijn om eindelijk te kunnen koken in een schone, ruime keuken, maar in alle eerlijkheid kook ik liever in mijn studentenhuis waar ik weet waar het licht een beetje mooi valt en hoe bot de messen precies zijn. Deze wraps met geroosterde paprika, kip in kruidige marinade (van honing, chili en azijn) en guacamole zijn dan ook niet mijn meest succesvolle gerecht ooit. Maar hé: je kan niet elke dag vlammen.

Dit heb je nodig (2p):
2 kipfilets
2 eetlepels rode wijnazijn (of gewoon azijn)
2 eetlepels honing
1 teentje knoflook
sweet chili flakes (of chilipoeder)
oreganokruiden
limoen
3 paprika’s
4 wraps
guacamole
geraspte kaas
peper
zout
(zonnebloem)olie

Dit moet je doen:
De kip laat je het beste zo lang mogelijk in de marinade staan. Als je deze kipwraps ‘s avonds wil eten, zet je ze dus ‘s middags al in het goedje. Snijd de kipfilets eerst in dunne repen. Leg ze in een bakje en giet hier een flinke scheut zonnebloemolie of een andere neutrale olie bij en de rode wijnazijn, honing, pittige flakes of poeder en oreganokruiden. Ook roer je er een geperst teentje knoflook en wat peper en zout doorheen. Dek het af en zet in de koelkast.

De paprika’s was je en snijd je ook in dunne repen. Leg ze allemaal op een bakplaat en zet dit voor 20 tot 30 minuten in de oven op 200 graden. Eventueel met wat olijfolie maar dat hoeft niet perse. Rooster de paprika’s tot ze een beetje zwart beginnen te kleuren. Fun fact: al mijn paprika’s werden zwart, behalve die op deze foto. De gemarineerde kipreepjes bak je met een klein beetje olie mooi bruin in een grillpan. Niet té heet zetten want het brandt snel aan door de honing (ik denk tenminste dat het daardoor kwam, wat een onsuccesvolle kooksessie dit).

Warm de wraps een beetje op en vul ze met stukjes kip, geroosterde paprika, een grote schep guacamole en wat geraspte kaas. Die guacamole maakten we zelf maar ik vond ‘m niet zo lekker. Zoals ik ‘m ‘maak’ in dit recept is veel beter. Of koop een kant en klaar bakje van de versafdeling (niet die bij de chips dus). Snijd een limoen in partjes en besprenkel de inhoud van de wraps met wat sap. Dat maakt echt een groter verschil dan je verwacht, heel lekker fris!

 

Mijn oordeel: 7/10
Oordeel eetgenoot (mama): 7,5/10 – “Lekker, maar dat vind ik altijd als ik niet zelf hoef te koken :)”
Oordeel eetgenoot (papa): 7/10 – “Geroosterde paprika was erg lekker, volgende keer wel een beetje meer van maken.”
Oordeel eetgenoot (Joran):
Ik at dit op 14/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten