wraps griekse groenten

Griekse goden, ik SMEEK jullie: stuur ff een beetje zon en levensvreugde deze kant op. Dit is mijn offer: wraps met Griekse groenten, vegetarische gyrosreepjes en zelfgemaakte tzatziki. Lekker, gezond en knettertje simpel. Maken.

 

Dit heb je nodig (2p):

4 kleine wraps
1 witte ui
1 courgette
1 rode paprika
1 el oregano
0,5 el dille
bakje vegetarische gyros (van Vivera, 175 gram)

0,5 komkommer
150 ml Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
citroensap
olijfolie extra vierge
klein scheutje azijn
peper + zout

 

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een ovenschaal bij. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Gooi in de ovenschaal. Giet er een scheut olijfolie overheen en breng op smaak met zout, peper, oregano en dille. Hussel goed door en schuif dit voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de zelfgemaakte tzatziki. Begin met de komkommer, die je helemaal raspt. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en verzamel alles in een schaaltje. Voeg yoghurt, geperste knoflookteentjes, citroensap, peper, zout en een heel klein scheutje azijn toe. Roer door en giet er nog wat olijfolie extra vierge bij.

Ook bak je de vegetarische gyrosreepjes af. Met een scheutje olie – verder niks. Lekker makkelijk!

Als de groenten in de oven een beetje bruin kleuren, zijn ze klaar. Verdeel de Griekse groenten over de wraps, net als de vega gyros. Top af met een paar grote klodders tzatziki.

 

Mijn oordeel: 7,5/10 – Goed voer. Als je het net wat spectaculairder wil maken, kun je de wraps met nog meer Griekse groenten (aubergine ofzo) of olijven en feta vullen. Maar je maaltijd hoeft ook niet altijd over de top te zijn toch? Dit is gewoon smaakvol en prima. Wil je meer Grieks eten? Klik hier!
Ik at dit op 5/7/2021