Wraps met krokante kip, wokgroenten en romige sweet chili

27 okt 2018 | Vlees, Wraps

IMG_1955 (1)

Goeiemorgen weekendvierders! Ik bevind me niet onder jullie, ik sluit me weer een dag op om te studeren :thumbs: Maar ik doe ook af en toe nog wat leuks hoor, zoals lekker koken en recepten uitwerken. Vandaag heb ik een mega simpel recept voor jullie: wraps met krokante kip, wokgroenten en een romige saus van sweet chili. Op bovenstaande foto zie je roti-pannenkoeken maar dat was niet perse een succes. Wel héél lekker en binnen vijf minuten op tafel.

Dit heb je nodig (2p):

4 roti-pannenkoeken of wraps
2 krokante kipschnitzels
1 zak Japanse wokgroenten
taugé
crème fraîche
sweet chilisaus

Dit moet je doen:

Begin met de kipschnitzels: bak er twee in een beetje olie in een koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Houd ze daarna even apart. In een grote wokpan met (weer) een beetje olie wok je de groenten gaar. Ik ging voor Japanse wokgroenten want daar zat een kortingssticker op, haha. Ik vind het wel echt een aanrader, met die edamame boontjes!

In de nog hete pan van de schnitzels, bak je de roti-pannenkoeken aan beide kanten bruin. Ik had dus van die ingevroren dingen gekocht bij een toko en dat was echt géén doen. Je kijkt er naar en ze breken al. Ze waren heel lekker maar voor het gemak zou ik gewoon voor wraps gaan of iets anders simpels om iets ‘in’ te eten. Bao buns bijvoorbeeld! Daarvoor kwam ik bij de toko maar ze waren helaas uitverkocht. De romige sweet chilisaus maak je door een paar scheppen crème fraîche te mengen met sweet chili. Zo simpel!

Beleg de pannenkoeken of wraps met een handje taugé en wat wokgroenten. Snijd de kipschnitzels in reepjes en leg ook die op de pannenkoek. Top af met de chilisaus en… eetsmakelijk!

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Ik vond de combi roti-pannenkoek met de rest niet heel passend maar het was ook niet vies ofzo. Helemaal niet. Was gewoon een lekkere combi maar ergens in mijn hoofd klopte het niet. Volgende keer toch écht gewoon met bao buns.
Oordeel eetgenoot: 8/10 – “Lekker, vond de pannenkoekjes heel lekker. En ehmmm, ja ik vond het gewoon echt ja, was gewoon precies mijn ding.”
Ik at dit op 24/10/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. Hester

    Die Japanse wokgroenten vind ik heel chill! Maar niet in de aanbieding wel redelijk aan de prijs helaas. Chilisaus met creme fraiche mengen vind ik wel weer een originele tip, net ff anders.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten