IMG_1520

Goeiemorgen! Treat yourself dit weekend met een lekkere lunch: ga voor deze mega simpele, kleine wraps met stukjes kipburger en een mangosalsa met feta. Deze combinatie is zo lekker! Top af met wat tomaatjes en probeer ‘m dan tevergeefs dicht te vouwen. Dat is het nadeel van die miniwraps, voordeel is dat je er veel van kunt eten zonder eigenlijk heel veel te eten

Dit heb je nodig (2p):
6 wraps (mini)
2 kipburgers
mango
feta
rucola
1 kleine rode ui
scheutje olijfolie extra vierge
cherrytomaten
peper

Dit moet je doen:
Voor dit gerechtje moet je vooral veel snijden. Als je een verse mango hebt gekocht, moet je ‘m schillen, slachten en in hele kleine blokjes snijden. Kant en klare blokjes moet je alleen nog wat kleiner hakken, zo klein mogelijk! Gooi alle kleine stukjes in een schaaltje en snijd ook een stuk feta in hele kleine blokjes. Of brokkel het, dat gaat prima met echte feta, iets minder met die neppe witte kaas. Gebruik ik overigens ook altijd hoor, is zo lekker goedkoop. Snijd de rode ui in ringetjes of stukjes. Breng de mangosalsa op smaak met peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Roer alles goed door elkaar.

Bak de kipburgers in een laagje olie aan beide kanten mooi bruin en snijd er daarna dunne reepjes van. De cherrytomaten snijd je in kwartjes. Beleg de wraps met een beetje rucola, een paar stukjes kipburger en lekker veel mangosalsa met feta. Bovenop verdeel je nog wat tomaat en daarna dus ehh… dichtvouwen.

 

Mijn oordeel: 7,7/10 – Lekker maar zo simpel dat ik het niet heel veel hoger kan geven. Ook vind ik het echt meer een lunchgerecht, niet omdat het niet genoeg vult, maar gewoon omdat het zo koud gegeten wordt. De combinatie van mango en feta is wel heeeel lekker, deze salsa ga ik zeker vaker maken!
Ik at dit op 5/9/2018