IMG_4536

Hallo lieve lezers! Wat was het toch belachelijk lekker weer, zo lekker! Vandaag ff niet maar prima: ik vind eten op zo’n zomerse, warme dag wel heel lastig. Met 36 graden eet ik zelf makkelijk stamppot boerenkool maar ik wil ook mijn collectie zomergerechten wat meer uitbreiden (daarnaast is boerenkool nu onvindbaar haha). Dit recept voor wraps met pangasius, spinazie en citroen is superfris en meer dan geschikt voor de volgende hittegolf óf voor vanavond! Wat is jouw favoriete recept op een warme avond?

Dit heb je nodig (2p):

2 pangasiusfilets*
400 gram verse spinazie
1 citroen
blik kikkererwten (ongeveer 250 gram)
4 meergranen wraps
knoflookpoeder
peper + zout

* bij die ik kocht zat een zakje kruiden om de vis op smaak te brengen, als je dat niet hebt kun je dat doen met een apart gekocht zakje kruiden of iets van koriander+knoflookpoeder.

Dit moet je doen:

Verwarm een koekenpan met een goede anti-aanbakbodem met daarin een scheut olijfolie. Smeer de pangasiusfilets aan beide kanten in met het kruidenmengsel en bak ze dan op laag vuur in de olie. Beide kanten voor ongeveer 3-4 minuten, dan ziet het er wel prima wit uit met bruine randjes.

Spoel de kikkererwten goed af, droog het (met een theedoek of keukenpapier) en bak ze dan op laag vuur aan in een aparte wokpan. Gooi er een paar handjes verse spinazie bij en laat dat een klein beetje slinken, niet teveel! Laat het daarna in een vergiet even uitlekken, er komt waarschijnlijk alsnog vet veel vocht uit de spinazie. Breng de spinazie en kikkererwten op smaak met (zee)zout, peper en knoflookpoeder.

Verwarm de wraps in de oven over één kant dubbelgevouwen zodat ze in een goeie taco-vorm een klein beetje krokant worden. Doe dat in een oven van ongeveer 180 graden voor een minuutje of twee. Vul de wraps met de spinazie en kikkererwten en bovenop stukjes vis. Sprenkel er tot slot lekker veel citroensap overheen en eet ze dan snel op ♥♥

Mijn oordeel: 7,5/10 – Lekkerrr! Ik eet niet zo heel vaak vis omdat ik het behoorlijk duur vind maar eigenlijk is het zó lekker en is dat het soms wel waard. Plus dat het natuurlijk ook supergoed is voor je om af en toe vette vis te eten (wat deze pangasius dan niet zozeer is maar ok). In ieder geval vond ik dit een behoorlijk geslaagde en gezonde maaltijd. Ik had er best nog wel iets van knoflooksaus aan toe willen voegen maar naast dat dus weer niet zo gezond is, is dat ook wel zonde van deze pure smaken denk ik.
Ik at dit op 26/6/2019