Wraps met wokgroenten, vega kipschnitzel en romige sweet chili

Hola! Vandaag heb ik een extreem simpel recept voor jullie waarbij je gaat denken ‘wauw geniaal’ en ‘wou dat ik dit zelf had bedacht’. Nee geintje, het is zó makkelijk maar wel echt zo’n gerecht dat je gaat redden op avonden dat je weinig tijd hebt maar wél fatsoenlijk wil eten. Het zijn wraps met heel veel wokgroenten, krokante vega kipschnitzels en bovenop een romige, lichtpittige saus die er een goed geheel van maakt.

wrap wokgroenten

Wraps met wokgroenten, vega kipschnitzel en romige sweet chili

Het zijn wraps met heel veel wokgroenten, krokante vega kipschnitzel en bovenop een romige, lichtpittige saus die er een goed geheel van maakt.
Totale tijd 15 minuten
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 4 kleine volkorenwraps
 • 2 vega kipschnitzels
 • 400 gram Chinese wokgroenten
 • 100 gram taugé
 • crème fraîche
 • sweet chilisaus

Instructies
 

 • Verwarm een grote wokpan en een koekenpan met in beiden een scheut olie. In de wokpan wok je de Chinese wokgroenten en de taugé voor ongeveer 5 minuten totdat het slinkt en zachter wordt.
 • In de koekenpan bak je de vegetarische kipschnitzels bruin.
  Ik had deze avond zo veel haast en zo weinig zin om écht te koken, dat ik mijn eigen relaxed-koken-regel heb gebroken en zelfs het brandalarm liet afgaan door té hete olie. Vond ik echt heel gênant, maar goed.
 • Maak in de tussentijd de saus door een paar eetlepels crème fraîche te mengen met sweet chilisaus. Eventueel met een klein beetje water zodat het iets dunner wordt en je het beter over de wraps kunt verdelen.
 • Verwarm de wraps in een pan of in de magnetron en prop ze helemaal vol met de wokgroenten. Snijd de vega kipschnitzels in reepjes en verdeel die ook over de wraps. Top af met lekker veel romige sweet chili en je bent klaar!
Trefwoord crème fraîche, sweet chili, taugé, vegetarische kipschnitzel, wraps

Mijn oordeel: 7,5/10 – Zoals ik al zei: hele fijne maaltijd bij haast maar wél zin in lekker eten. Ik at het al eerder met roti-wraps maar dit was sowieso lekkerder. Ik vond die vega kipschnitzel trouwens belachelijk goed! Ik had ze van Vivera en pas tijdens het afwassen (!) dacht ik ‘hé, wacht eens even, ik at net vega’, zo erg had ik het niet door tijdens het eten! Wat mij betreft is dat een goeie zaak, aanrader dus!
Ik at dit op 12/6/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten