Zelfgemaakt (makkelijk!) naanbrood en muhammara

IMG_9807

Dit is met zekerheid mijn favoriete recept van de afgelopen tijd en ik heb echt vet veel zin om het je nu te laten zien! Op zo’n heerlijke, warme avond aan het begin van deze week maakte ik zelf naanbrood en muhammara als bijpassende dip. Toen ik begon met kneden leek het he-le-maal nergens op maar het resultaat is meer dan top. Zal het ook goed doen op de barbecue! De geroosterde paprika-dip is één van mijn favoriete dips (maar dat was de kant en klare versie ook al) en het is ook nog eens supersimpel. Hieronder lees je meer over dit succesrecept.

Dit heb je nodig (2p):
140 gram bloem
100 ml volle yoghurt
8 gram bakpoeder (half zakje)
zout

2 teentjes knoflook
potje gegrilde paprika’s
blikje tomatenpuree
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel citroensap
handje walnoten
komkommer
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
De ingrediëntenlijst voor de muhammara ziet er heel heftig uit maar don’t worry: het is héél makkelijk. Pak je blender en vul die met twee kleine teentjes knoflook, gegrilde paprika’s uit pot én de olie in de pot (niet alles), tomatenpuree, komijnzaad, paprikapoeder, citroensap en nog wat peper en zout. Mix dit goed door elkaar en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Bij de laatste ronde mixen gooi je er een handje walnoten bij, die je dus grof laat. That’s it! Zet de muhammara even in de koelkast en ga dan verder met het naanbrood. Gebruik hier een weegschaal en een grote kom voor. Zeef hier het bloem en bakpoeder in, doe daar een snufje zout bij en kneed het dan met de yoghurt tot een deeg. Dat werd bij mij één grote plakzooi, ik dacht dat ik alles weg kon gooien. Mocht dit bij jou ook gebeuren, was dan even goed je handen en gooi er nog wat bloem doorheen. Als het goed is word je mengsel nu langzaam elastisch en dan maak je er kleine, platte stukken van. Rol ze goed plat met een (plastic) beker met wat bloem (zodat het niet teveel blijft plakken) en bak ze dan in een hete grillpan. Terwijl de onderkant wordt gebakken, smeer je de bovenkant in met een beetje olijfolie met een geperst teentje knoflook. Daarna draai je het stuk brood om en bak je ook die kant bruin. Vergeet de afzuigkap niet en blijf in de buurt, bij mij werd het best snel zwart. Snijd in de tussentijd een halve komkommer in partjes. Serveer het naanbrood meteen na het bakken met een bakje muhammara om in te dippen, dat is dus ook heel lekker met komkommer. Eetsmakelijk!

Mijn oordeel: 8,6/10 – Na het proeven van mijn zelfgemaakte naanbrood en muhammara appte ik meteen mijn moeder met een foto. Ik was oprecht heel trots op mezelf, zó goed smaakte dit. Het deeg voor het naanbrood was ff een ding maar uiteindelijk kwam het makkelijk weer goed.
Ik at dit op 8/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten