Zelfgemaakte hangop met framboos en chocolade

12 mei 2018 | Hollands, Vegetarisch

IMG_9832

Haha shit, daar gaat mijn geloofwaardigheid. Ik vroeg jullie of ik iets met halloumi of hangop moest klaarmaken en hoewel de meeste stemmen duidelijk voor halloumi waren, maakte ik het uiteindelijk gewoon allebei. Ik was zo benieuwd! En hangop is totáál geen intensief recept maar wel heel leuk om eens te maken. Ik voelde me bijna een succesvolle huisvrouw, zo’n recept weer (net als met die ingelegde groenten). Deze dikke, romige yoghurt at ik heel simpel met wat frambozen en chocolade en dat was echt HEERLIJK!

Dit heb je nodig (3 porties):
1 liter (volle) yoghurt

eventueel vanille-aroma
frambozen
een paar stukjes chocolade

Dit moet je doen:
Zoek je allerschoonste theedoek of koop een nieuwe, zoals ik. Ik spoelde die een paar keer goed uit met heet water en liet het ook even weken in water met een scheut azijn. Tip van mijn moeder, ze zal trots op me zijn. Ik ben namelijk wel zo’n viezerik die gewoon met de eerste theedoek binnen handbereik aan de slag gaat, ja. Goed: knijp de theedoek goed uit en hang hem dan in een zeef boven een grote kom of pan (zonder de bodem te raken) en zet dit in de koelkast. Wacht lang, héél lang, zeker een uur of 6 tot 8 want dat maakt écht verschil. Al het vocht trekt nu uit de yoghurt en belandt in de kom. Ik vond het bizar hoeveel vocht dat was! Als de hangop goed stevig is, schep je hem uit de theedoek en eventueel kun je er dan nog wat vanille(-aroma) doorheen roeren. Yoghurt is natuurlijk best zuur en dat blijft, ook al is de textuur nu heel romig. Ik deed niets door de hangop zelf, maar at er frambozen bij en wat gehakte melkchocolade. HEEL goed plan dit!

Mijn oordeel: 8/10 – Ik ben zo positief verrast over dit recept! Ik had er niet veel van verwacht omdat je niet echt iets verandert aan de smaak van zure yoghurt zelf, maar de textuur was wel héél goed: superdik en romig. Lekker! Ik had halverwege het uitlekken (ik denk na een uur of 3/4) even snel een hapje geproefd en vond er toen nog geen reet aan. Wacht dus echt langer dan dat.
Ik at dit op 8/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten