Zelfgemaakte tomatensaus met gebakken gnocchi

IMG_2874

Oh yes, deze maaltijd smaakte net zo goed als ‘ie eruit ziet! Als ik ‘zelf’ tomatensaus maak, gebruik ik eigenlijk altijd tomaten uit blik maar dit keer niet. Dit keer gebruikte ik lekker veel verse tomaten, wat kruiden en rode wijnazijn. Bovenop wat gebakken gnocchi met een krokant korstje en gesmolten mozzarella. Het resultaat was vet goed, aanrader!

Dit heb je nodig (2p):

gnocchi
2 teentjes knoflook
1 witte ui
1 blikje tomatenpuree
10-12 tomaten
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel suiker
tijm
1 bol mozzarella
verse basilicum
peper
zout

Dit moet je doen:

Ik kan er niet omheen: met saus uit een potje of blik ben je wel nogal wat minder tijd kwijt aan dit gerecht. Maar het is ook leuk om zelf een keer de hele saus in elkaar te zetten én er zitten megaveel tomaten in. Lekker gezond dus. Oké let’s go:

Maak een inkeping in de vorm van een X aan de onderkant van de tomaten. Dompel ze daarna allemaal ongeveer een halve minuut onder in kokend water en laat ze daarna even afkoelen. Zo kun je de velletjes er supermakkelijk vanaf pellen. Snijd de tomaten in iets kleinere stukken. Verwarm een scheutje olie in een grote pan en fruit daar de geperste teentjes knoflook en een gesnipperde witte ui in. Schep daarna de tomatenpuree én de stukken tomaat erbij. Voeg ook de blaadjes van een paar takken verse tijm toe. Laat dit op middelhoog vuur rustig bakken en koken, zo vallen de tomaten vanzelf wel verder uit elkaar tot een saus. Maar we willen ‘m gladder: mix de tomaten tot een mooie saus in de blender of met een staafmixer.

Breng de verse tomatensaus op smaak met peper, zout, een beetje suiker en rode wijnazijn. Het (de?) rode wijnazijn maakt de saus wat frisser en geeft het een bijzonder smaakje, ik vind ‘t echt heerlijk! Laat het nog even pruttelen en ga ondertussen aan de slag met de gnocchi. Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi hier één minuutje in. Giet ze af en bak ze dan met een klontje boter een beetje bruin en krokant. Gebruik daar wel een goede koekenpan voor, anders valt het allemaal uit elkaar door iets met zetmeel ofzo. Ik weet precies hoe het zit maar volgens mij kun je dát dan weer voorkomen door ze eerst even af te spoelen. Of gebruik dus een goede koekenpan en een beetje boter of olie.

Schep lekker veel van de tomatensaus op de borden en serveer daar de gebakken gnocchi, wat verscheurde mozzarella en verse basilicum bij.

Mijn oordeel: 8/10 – Oooh ja deze zelfgemaakte tomatensaus was echt heel goed! En zo voedzaam! De tijm was niet perse nodig omdat je ook al wijnazijn en basilicum als sterke smaken hebt, maar het was nog steeds wel heerlijk. Ik blijf ook zo’n fan van gebakken gnocchi ♥
Ik at dit op 8/1/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten