Zoete aardappel en wortel uit de oven met balsamico, feta en truffelmayo

25 mei 2018 | Mijn favorieten, Vegetarisch

IMG_9923

Dit is misschien wel mijn meest gemaakte gerecht ooit. En het is niet eens van mij, maar van Chickslovefood.com! Ik vond het recept tijdens mijn fitgirlperiode waarin ik ook nog eens het liefst de hele dag zoete aardappel at. Yes, dat was ik echt. Toen ik er truffelmayo bij ging betrekken werd het gerecht dubbel zo lekker (en mijn kont dubbel zo dik). Door de jaren heen heb ik het basisrecept wat aangepast naar mijn smaak en dit is ‘m nu:

Dit heb je nodig (1p):
1 zoete aardappel
2 grote wortels
1 klein rood uitje
feta
pijnboompitjes
balsamico
knoflookpoeder
truffelmayo
rucola
olijfolie
peper
zout

Dit moet je doen:
Was de wortels en snijd ze doormidden. Dan in de lengte nog eens en vervolgens maak je er repen van. Hetzelfde doe je met de zoete aardappel. Ik schilde die wel eerst even maar dat hoeft natuurlijk niet. Pel een rood uitje en snijd daar dunne ringetjes van. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en verdeel daar alle groenten over. Hier giet je flink wat balsamicoazijn overheen, wat knoflookpoeder en peper en zout. Verkruimel fetakaas over de schaal en zet ‘m dan voor een half uur op 200 graden in de oven. Houd het goed in de gaten en hussel af en toe alles even door elkaar. Na een half uur zijn de stukken zoete aardappel waarschijnlijk lekker zacht en de stukken wortel en kruimels feta zijn een beetje knapperig. In de tussentijd rooster je pijnboompitjes in een pannetje en die strooi je over alle groenten op je bord. Eet daar nog wat rucola en truffelmayonaise bij ♥

Mijn oordeel: 7,6/10 – een shitload aan lekkere dingen, kan niet anders dan lekker smaken.
Ik at dit op 20/5/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. Teddy

  Ik heb dit vandaag gemaakt bij mijn ouders, erg lekker! Thanks voor dit lekkere recept 🙂

  Antwoord
  • admin

   Jaaa leuk om te lezen! 🙂

   Antwoord
 2. Johanna

  Verrukkelijk!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten