Zoete aardappel-wortelburgers met een beetje pittig en alfalfa

26 apr 2018 | Burger, Vegetarisch

IMG_9592

Joehoe! Morgen is de leukste dag van het jaar! De nationalist in mij vindt het héérlijk hoe één dag in het jaar alles mag en kan op straat en vooral dat oranje ineens helemaal ok is. Ik ben fan van oranje, in kleding maar vooral in eten. Ik wilde eerst een ultiem oranje recept maken (met vissticks, wortels, sinaasappel en weet ik ‘t wat) maar laten we eerlijk zijn: dat gaat niemand ooit eten. Deze lichtpittige vegetarische burger met een touch of orange (peen en zoete aardappel!) is wél heel geschikt als maaltijd. En er gaat truffelmayo op, mocht je nog niet overtuigd zijn. Ga je wel van stinken dus niet teveel eten als je nog van alles van plan bent vannacht.

Dit heb je nodig (1p):
1 zoete aardappel
peen julienne
halve rode peper
2 eetlepels havermout
1 eetlepel paneermeel
alfalfa
sla
(meergranen)broodje
truffelmayo
peper
zout

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en schil de zoete aardappel. Snijd er stukken van ongeveer 1-2 cm dik van en verdeel dit over een met bakpapier bekleed ovenrooster. Zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de stukjes helemaal zacht zijn. Laat dit even afkoelen en snijd ondertussen een half rood pepertje in hele kleine stukjes. Prak de stukjes zoete aardappel in een kom fijn, maar als dat niet lukt doe je dat met de blender. Het zou namelijk kunnen dat de randen te stug zijn om te prakken, al heb je later ook echt geen last van die stukjes in de burger. Roer ook een handje geraspte peen en een eitje door het beslag, samen met een eetlepel havermout, paneermeel, wat peper en zout en de kleine stukjes rode peper. Als je mengsel na goed roeren nog steeds te vochtig of zacht is om een bal van te maken, doe je er nog wat havermout bij. Maak er dan één grote, dikke burger van. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak daar op middelhoog vuur de burger aan beide kanten in bruin. Ondertussen snijd je het broodje doormidden en de onderste helft smeer je in met truffelmayonaise. Beetje sla erop, burger, nog veel meer truffelmayo en tot slot een flinke hand alfalfa. Ik wist dus totaal niet wat ik van alfalfa moest verwachten maar ik vond het héél lekker, paste ook heel goed op deze zoetige burger.

Mijn oordeel: 7,5/10 – Oooh die smaak en textuur van de zoete aardappel is echt héél lekker in de burger! Wel vond ik dat er wat meer pit in mocht zitten, ik had maar ongeveer een kwart van het pepertje gebruikt omdat ik meestal niet van pittig houd. Bij die zoete aardappel en wortel kon prima meer, dan weet je dat!
Ik at dit op 25/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

1 Reactie

  1. B

    Oranje😊 volgens mij had jij zelfs een oranje fiets!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten