Zoete aardappelpuree en krokante bloemkool met kerrie

7 apr 2018 | Vegetarisch

IMG_9347

Ik had vooraf geen plannen met Pasen, maar zo had ik ineens een kilo paaseitjes weggewerkt en zo zat ik ineens aan drie gangen in een restaurant met schoonfamilie. Maandagavond, tweede Paasdag, had ik dringende behoefte aan GROENTE. Bij vegan-blogger Wat Eet Je Dan Wel (ja vegan, ben ‘t op geen enkele manier maar haar blog is zo goed) zag ik deze ‘bloemkoolsteaks’ met kerrie voorbij komen en dat leek me wel wat. Ik zou het niet perse steaks noemen maar dat doet niets af aan de smaak: krokant, maar gaar en zó goed gekruid met kerrie en citroen. Ik maakte er een zoete aardappelpuree met tijm bij en het resultaat was zó belachelijk goed voor de eenvoud van dit recept. You want this.

Dit heb je nodig (2p):
1 bloemkool
kerriepoeder
olijfolie
citroensap
2 zoete aardappelen
melk
verse tijm
knoflooksaus

Dit moet je doen:
Haal de groene bladeren en het onderste deel van de stam van de bloemkool. Snijd hem dan van bovenaf gezien in plakken. Mij lukte dat alleen bij het middelste deel (duh) maar de rest kun je natuurlijk ook eten, alleen niet in mooie plakken. Spoel de stukken voorzichtig af en laat ze dan in een schone theedoek uitlekken. Ik neem hier tegenwoordig maar gewoon ruim de tijd voor, soms wel een uur, omdat ik merk dat mijn baksels in de oven dan veel beter lukken. Als de bloemkool goed droog is, smeer je ze aan beide kanten in met een mengsel van olijfolie, een scheut citroensap en lekker veel kerriepoeder. Dit zet je 30 minuten in de oven op 200 graden, of in ieder geval totdat de stukken bruinig kleuren en de stam zacht genoeg is als je er met een vork in prikt. Terwijl dit in de oven staat, schil en kook je de zoete aardappelen zacht. Giet ze af, en stamp ze dan fijn tot een puree. Die puree maak je lekker smeuïg met een scheut melk en je brengt het op smaak met wat peper, zout en de blaadjes van een paar takken verse tijm. De tijm gaat echt heel goed samen met de zoete aardappel! Meng in een apart bakje wat knoflooksaus met scheutjes citroensap of water, zodat het wat dunner wordt. Schep alles samen op je bord en giet de knoflooksaus daaroverheen.

 

Mijn oordeel: 8/10 – Heel simpel en HEEL lekker! Die bloemkool ga ik zeker nog een keer zo klaarmaken!
Oordeel eetgenoot (Milenka): 8.5/10 – “Ik had er niet zulke hoge verwachtingen van maar ik vond het echt mega lekker!”
Ik at dit op 2/4/18

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten