IMG_3916

Een HEEL groot nadeel aan de zon, zomer en warme dagen: het gebrek aan stamppot. Is op de een of andere manier niet sociaal geaccepteerd maar damn, ik hou er zo van. Met deze Hollandse prak kun je prima aankomen: zoete aardappelstamppot met tomaat, zachte geitenkaas en pijnboompitjes. En gerookte paprikapoeder, dát maakte dit een van mijn nieuwe lievelingsstamppotjes!

Dit heb je nodig (2p):

4 grote zoete aardappels
rucola (hele zak)
geitenkaas
bakje cherrytomaatjes
eetlepel crème fraîche
1 teentje knoflook
gerookte paprikapoeder
pijnboompitjes

Dit moet je doen:

Voorgekookte zoete aardappelen zijn nog geen ding hè? Jammer. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in iets kleinere stukken zodat ze sneller garen en kook ze dan in een grote pan water. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Rooster ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitjes bruin. Was en halveer de cherrytomaatjes.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een geperst teentje knoflook, een schep crème fraîche, wat zout, peper en paprikapoeder en de hele zak rucola. Dat is echt een groot voordeel van dit gerecht: je gebruikt eindelijk eens een hele zak rucola in plaats van dat je je nog de hele week afvraagt hoe je die zak in hemelsnaam leeg gaat krijgen. Stamp alles goed door totdat het een smeuïge stamppot is. Roer daarna de gehalveerde cherrytomaatjes door de stamppot. Serveer de zoete aardappelstamppot met verkruimelde geitenkaas, extra paprikapoeder en de geroosterde pijnboompitjes.

Mijn oordeel: 8,6/10 – Je zou het niet per se verwachten van zó’n simpele stamppot maar dit was écht heel erg lekker. Een huisgenoot proefde een hapje en die stond het de volgende avond zelf ook te maken. Vooral die (gerookte!) paprikapoeder is onmisbaar!
Ik at dit op 23/4/2019