Zoete aardappelstamppot met tomaat en geitenkaas

Een HEEL groot nadeel aan de zon, zomer en warme dagen: het gebrek aan stamppot. Is op de een of andere manier niet sociaal geaccepteerd maar damn, ik hou er zo van. Met deze Hollandse prak kun je prima aankomen: zoete aardappelstamppot met tomaat, zachte geitenkaas en pijnboompitjes. En gerookte paprikapoeder, dát maakte dit een van mijn nieuwe lievelingsstamppotjes!

zoete aardappel stamppot

Zoete aardappelstamppot met tomaat en geitenkaas

Met deze zoete aardappelstamppot kun je prima aankomen: lekker zomers met tomaat, zachte geitenkaas en pijnboompitjes. Nieuwe favoriet!
Totale tijd 25 minuten
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

 • 4 grote zoete aardappels
 • 1 zak rucola
 • geitenkaas
 • 1 bakje cherrytomaatjes
 • 1 el crème fraîche
 • 1 teentje knoflook
 • gerookte paprikapoeder
 • pijnboompitjes

Instructies
 

 • Voorgekookte zoete aardappelen zijn nog geen ding hè? Jammer. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in iets kleinere stukken zodat ze sneller garen en kook ze dan in een grote pan water. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
 • Rooster ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitjes bruin. Was en halveer de cherrytomaatjes.
 • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een geperst teentje knoflook, een schep crème fraîche, wat zout, peper en paprikapoeder en de hele zak rucola.
  Dat is echt een groot voordeel van dit gerecht: je gebruikt eindelijk eens een hele zak rucola in plaats van dat je je nog de hele week afvraagt hoe je die zak in hemelsnaam leeg gaat krijgen.
 • Stamp alles goed door totdat het een smeuïge stamppot is. Roer daarna de gehalveerde cherrytomaatjes door de stamppot. Serveer de zoete aardappelstamppot met verkruimelde geitenkaas, extra paprikapoeder en de geroosterde pijnboompitjes.
Trefwoord crème fraîche, geitenkaas, pijnboompitjes, rucola, tomaat, zoete aardappel

Mijn oordeel: 8,6/10 – Je zou het niet per se verwachten van zó’n simpele stamppot maar dit was écht heel erg lekker. Een huisgenoot proefde een hapje en die stond het de volgende avond zelf ook te maken. Vooral die (gerookte!) paprikapoeder is onmisbaar!
Ik at dit op 23/4/2019

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. These traditional European foods will give you comfort during lockdown – Vegan simplicity - […] blogger Beau Schenk has a more modern twist on the recipe, swapping out the potatoes and adding a few…
 2. Today's lockdown recipe from Living's Pan-European cook book – EuronewsTamilpub - […] Stamppot is a traditional Dutch dish which is often eaten in the summer.Food blogger Beau Schenk has a more…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat vond je ervan?
Nieuwste berichten