Zoete bruschetta van kerststol met serranoham (+ meer kerstdinerfoto’s)

1 jan 2018 | Vlees

IMG_5405

Een heeeeel gelukkig nieuw jaar gewenst! Hoewel ongeveer de helft van jullie volgers (hallo, mama en boyfriend) aanwezig was bij mijn eerste kerstdag, wil ik toch nog wat laten zien van die leuke avond. En niet te vergeten: ik maakte een voorgerechtje, geïnspireerd op een recept van de Allerhande. Een paar weken geleden werkte ik op het Allerhande Kerstfestival, waarvan de tweede dag bij de kerststollenkraam. Daar heb ik de ene helft van de dag wentelteefjes gebakken en de andere helft ben ik chef kersenjam geweest voor onderstaand recept. Als je net als ik van rare zoet-hartigcombinaties houdt (ik blijf fan van karamel zeezout), dan vind je deze zoete bruschetta ook wel wat!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
twee sneetjes kerststol
twee plakken serranoham
olijfolie
eetlepel kersenjam
balsamicoazijn

Dit moet je doen:
Snijd twee plakken van de kerststol van ongeveer een centimeter dik en rooster deze in een grillpan of grillijzer. Dat hoeft niet superlang, gewoon even zodat er van die mooie streepjes op staan. Zet de plakken met een beetje olijfolie daarna nog een paar minuten in de oven op 180 graden zodat ze wat krokanter worden en warm zijn als je ze serveert. Ik had het grillen namelijk al thuis gedaan (ik kookte voor 30 personen) en toen net voor het eten bij familie alles in de oven gezet. Ondertussen meng je de kersenjam met balsamicoazijn, wat er voor zorgt dat het allemaal net wat minder zoet is. Smeer dit op de plakken kerststol en leg er tot slot een plak serranoham op. Nu wel meteen opeten, anders wordt het taai!

Nog wat foto’s van het kerstdiner ♥

IMG_5396

Vooraf: wijn en hapjes zalm, toastjes, kaas en deze puntjes met sla en rauwe ham

IMG_5361

Voorgerecht: Garnalencocktail met ijsbergsla, cocktailsaus, extra whiskey (meet my mom), crème fraîche en limoen

IMG_5422

Mijn zoete bruschetta!

IMG_5434

Ossenstaartsoep met wortel en croutons (wortels zelf niet kunnen vinden maar scheen er echt in te zitten)

IMG_5435

Hoofdgerecht: buffet met heel veel vlees, vis, aardappeltoefjes en salades

IMG_5506

IMG_5502

En vet veel stoofpeertjes (daar hou ik van, zie hier en hier)

IMG_5503

Wijn

IMG_5530

Nagerecht: crêpetaart met tompoucevulling (onsmakelijke foto maar de rest was wazig)

IMG_5605

Trifle van chocolade/framboos

IMG_5608

Pavlova (meringuetaart met vruchten)

IMG_5609

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

2 Reacties

 1. Hester

  Ik doe al tien minuten een poging als achtergrondactiviteit maar ik kan me hier eigenlijk gewoon bizar weinig bij voorstellen. Vertrouw er maar op dat het fancy, culinair en lekker was. Je kerstdiner ziet er wel uit als een echt overdadig kerstdiner trouwens, waarvoor hulde.

  Antwoord
  • admin

   Hahahaha het ís ook een raar recept

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten