kip_ketjap_van_kippendij

Ik krijg het woord ‘kippendij’ nog altijd moeilijk uit mijn strot maar sjongejonge, wat is dát lekker. Zo perfect mals en zacht, en supergoed in een lekkere saus. Deze zoete kip ketjap van kippendij met zilvervliestrijst en lekker veel paprika kost je ongeveer een half uurtje. Sesam erop en that’s it.

Dit heb je nodig (2p):

400 gram kippendijen
1 kopje zilvervliesrijst
1 witte ui
2 teentjes knoflook
3 paprika’s
2 cm gember
6 el ketjap
2 el sojasaus
100 ml water
scheutje olie
sesamzaad

Dit moet je doen:

Verwarm een scheut lekkere olie in een ruime pan, zoals sesamolie of wokolie. Snipper een uitje, pers de teentjes knoflook en fruit dat aan. Snijd de korstjes van de gember en pers dan ook steeds kleine stukjes in de knoflookpers. Het overige prutje snijd je fijn. Fruit ook de gember mee in de olie. De kippendijen snijd je ook in behapbare stukjes en die bak je rondom aan, een minuut of vijf lang.

Was de paprika’s en hak ze in kleine blokjes. Schuif ze bij de kip en bak dat ook nog een paar minuten mee. Giet dan de ketjap, sojasaus en een beetje water in de pan en roer dat door. Dit laat je tenminste 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen. Zo gaart de kip goed door en trekt de saus lekker in. De suikers in de ketjap zorgen ervoor dat de saus indikt.

De zilvervliesrijst kook je gaar in een dubbele hoeveelheid water. Serveer een paar lepels rijst met de kip ketjap van kippendij en zoete stukjes paprika. Top af met sesamzaadjes. Jummm, eetse!

 

Mijn oordeel: 7,9/10 – Easy, smaakvol en zoet. Misschien net iets té zoet, maar het ging nog wel. Kip ketjap van kippendij is ook echt een goed plan (maar dat wist ik al: zie hier een eerder recept) want dat is veel zachter dan kipfilet.
Oordeel eetgenoot (Joran): – “Joaaaa fucking lekker dit.”
Ik at dit op 3/3/2020