Zoete spruitjes met gember, appel en pecan

8 dec 2018 | Hollands, Vegetarisch

IMG_2346

Ik vraag mijn omgeving vrijwel dagelijks wat ze die avond gaan eten, om inspiratie op te doen. Vorige week had een studiegenoot een tip: spruitjes in gembersiroop, van de Allerhande. Ik paste het recept een beetje aan met appel en at die avond echt heeeel lekker. De perfecte manier om heel veel groenten naar binnen te kunnen werken. Oke oke, met zoveel zoetigheid maak je een drol nog lekker, maar goed.

Dit heb je nodig (2p):

spruitjes (lekker veel, 600-700 gram ofzo)
5 eetlepels gembersiroop
pecannoten
1 appel
400 gram aardappelen voor stamppot
aardappelkruiden
klontje (room)boter

Dit moet je doen:

Kook de aardappelen in een pan met water voor ongeveer 15-20 minuten. Tegelijkertijd kook je de spruitjes in een andere pan voor ongeveer 5 minuten en daarna giet je ze af. Laat de spruitjes even uitlekken en verhit een wokpan op het vuur met daarin een scheutje olie. Wok de spruitjes daar nog een paar minuten in. Zeg, iets van twee minuten? Snijd ondertussen heel snel een appel in kleine blokjes en een handje pecannoten in grove stukken. Gooi dit bij de spruitjes, samen met ongeveer vijf eetlepels gembersiroop. Die vriendin die dit recept tipte, zei dat ze ongeveer een half flesje per keer gebruikt (dat is wel wat meer dan vijf eetlepels) dus feel free om lekker veel toe te voegen. Ik vond mijn vijf eetlepels al vrij veel, het begon al lekker te karameliseren. Wok alles nog twee of drie minuten en haal de pan dan van het vuur.

De aardappelen giet je af en met een klontje boter en/of een scheut melk prak je het tot een smeuïge aardappelpuree. Voor de gelegenheid kocht ik weer eens zo’n mega bus aardappelkruiden, toen ik net op kamers woonde, gebruikte ik dat heel vaak maar sinds ik ben verhuisd eigenlijk niet meer. De puree bracht ik op smaak met die kruiden, niet heel bijzonder dus. De siroop van de spruitjes trekt ook een beetje in de puree als je het bij elkaar eet, ook heel lekker!

 

Mijn oordeel: 7,5/10 – Ik vind spruitjes niet héél geweldig, wel oké. Met gembersiroop is het dus wel echt lekker, zeker met dat zoete van de appel erbij en het knapperige van de pecan. De aardappelpuree is simpel, maar ook behoorlijk saai. Dat kun je zelf vast leuker maken. Geïnteresseerd in nog meer recepten met spruitjes? Probeer deze!
Ik at dit op 27/11/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten