Zoetige wraps met kruidenkaas, kipfilet en pijnboompitjes

27 feb 2018 | Vlees, Wraps

IMG_8989

Belangrijke mededeling: alle credits voor dit recept gaan naar mijn moeder. Lange autorit naar Spanje? Deze wraps. Belangrijk tentamen? Deze wraps. Wat goed te maken? Wraps. Het recept is vét makkelijk en daarom heel geschikt als snelle lunch die dan wel tig keer lekkerder is dan een kleffe boterham met hagelslag uit een zakje. Ook de ingrediënten zijn simpel maar de pijnboompitjes en honing maken het nog een beetje spannend. Ik weet zeker dat je dit lekker vindt!

Dit heb je nodig (1p):
2 of 3 wraps
een paar plakjes kipfilet
kruidenkaas
rucola
pijnboompitjes
honing

Dit moet je doen:
Smeer de wraps in met een laag kruidenkaas en bedek ze in een lijn in de lengte met kipfilet (zodat je bij iedere hap van de rol kip proeft, snap je?). Rooster ondertussen in een koekenpan wat pijnboompitjes bruin. Op de wraps verdeel je wat rucola en je streept er wat honing overheen. Niet teveel, gewoon 1 of 2 dunne strepen. Ik heb dit overigens ook ooit gegeten met ijsbergsla in plaats van rucola en dat raad ik je heel sterk af. Niet te vreten met honing, daar moet je echt die nootachtige rucola voor hebben. Na de honing doe je er nog wat peper en zout op en tot slot verdeel je de pijnboompitjes over de zoete wraps. Oprollen, stokje erin en done. Of neem ze mee in aluminiumfolie, deed mijn moeder ook altijd.

 

Mijn oordeel: 7.4/10 – Makkelijk recept maar je moet er maar net op komen hè
Ik at dit op 16/2/18 (maar afgelopen 10 jaar dus al vrij vaak)

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

4 Reacties

 1. B

  Wat leuk dat je de eer aan je moeder geeft haha!

  Antwoord
  • admin

   Hahaha lief he! Ze leest mee 🙂

   Antwoord
 2. Hester

  Haha die recepten die bij een vast persoon horen of die een herinnering meebrengen zijn het leukste. Ik begin honing steeds meer te ontdekken als ingrediënt dat echt wat toevoegt en ik vind wraps sowieso top, dus ik ga deze onthouden 🙂

  Antwoord
  • admin

   Ja dat heb ik dus ook! Ik vond het eerst altijd maar vieze bijenpoep maar nu heb inderdaad vaak dat ik denk ‘hier moet echt honing bij’!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten