Zomerse stamppot met zoete aardappel, krokante chorizo en feta

3 jul 2018 | Stamppot, Vlees

IMG_0419

Lichtelijk verbrande neus, hooikoorts ten top en bijna 30 graden: tijd voor stamppot. Nee, hoe ik ineens vét veel zin had in stamppot weet ik ook niet, maar ik kon me nog net bedwingen met een zomerse versie met rucola. In plaats van simpele aardappelen gebruikte in die lekkere zoete en bovenop strooide ik feta en krokant gebakken chorizo. Dát geeft zoveel meer extra dan wanneer je ze niet zou bakken. Het recept voor dit prakkie is natuurlijk weer heel simpel!

Dit heb je nodig (2p):
3-4 zoete aardappelen
rucola
chorizo
feta
verse tijm
scheutje melk
peper
zout

Dit moet je doen:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze doormidden zodat ze net wat sneller garen. Daarna kook je ze in een pan water voor ongeveer 15 tot 20 minuten. In de tussentijd snijd je een stuk feta en een stuk chorizo in kleine blokjes. De chorizo ga je krokant bakken in een koekenpan, de feta leg je even aan de kant. Bij de chorizo gooi je trouwens absoluuuut geen olie want die worst is als de vetheid zelve. Na het krokant bakken, laat je de stukjes chorizo op een stukje keukenpapier goed uitlekken. Scheelt toch weer iets hè. Als de zoete aardappelen zacht zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn. Daarbij giet je een klein scheutje melk om het smeuïg te maken en voor de smaak gooi je er de blaadjes van ongeveer 5-7 takjes tijm bij en peper en zout. Tot slot stamp/roer je er een paar handjes rucola doorheen. De stamppot serveer je op nog wat rucola en bovenop schep je de stukjes feta en blokjes krokante chorizo. Dat het krokant is vind ik zelf echt een verschil maken, geeft het net wat meer bite in die zachte stamppot!

Mijn oordeel: 7,5/10 – die krokante chorizo is echt héérlijk. Superzout natuurlijk en door dat krokante ook extra lekker. De feta maakt het eigenlijk nog zouter, dat is lekker bij zoete aardappel maar lijkt niet helemaal nodig. Hoe dan ook wél heel lekker. Dat mijn zoete aardappel-puree een succes was, dat wist ik trouwens  al 😉
Ik at dit op 1/7/2018

Dit vind je ook lekker!

Amanda de Bruin

Over keukenmeid

Mijn naam is Beau en ik ben gek op koken en eten

Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ik eet alles. Ik hoop dat ik jou met mijn recepten kan inspireren voor je volgende maaltijd!

Fan van mijn teksten? Ik ben ook freelance tekstschrijver en help je graag.

Reageer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten